Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Barcelona zvládla dvojitý obrat, Real Madrid naděloval i bez Ronalda

Madrid – Barcelona s Villarealem v 21. kole španělské ligy dvakrát prohrávala, ale skvělým týmovým výkonem zvrátila vývoj a vyhrála 3:2. Góly dávalo trio Neymar, Rafinha a Messi. Sevilla zvítězila stejným poměrem nad Espaňolem Barcelona a posunula se na čtvrté místo o bod před Valencii. Rozhodl v 89. minutě Iago Aspas. Ani absence potrestaného nejlepšího střelce Cristiana Ronalda nezastavila ofenzivu Realu Madrid. Vítěz Ligy mistrů musel ale utkání se San Sebastianem také otáčet.

Karim Benzema
zdroj: ČTK/EFE autor: Juan Carlos Hidalgo

Hned několik šancí měl v úvodním dějství proti Villarrealu barcelonský útočník Suárez, většina pokusů však nemířila mezi tyče. Do vedení se nakonec po půlhodině hry dostal Villarreal: Mariova střela by šla vedle branky, Čeryšev ji však v rychlosti usměrnil za Bravova záda. Ruský fotbalista se v této sezoně přímo podílel na gólu Villarrealu podvanácté.

Na konci poločasu domácí vyrovnali. Rafinhovu střelu vyrazil brankář Asenjo pouze k volnému Neymarovi, jenž vstřelil 15. branku v tomto ročníku La Ligy. Mezi 51. a 55. minutou pak padly tři góly. Nejprve se znovu do vedení dostali zásluhou Vietta hosté, za dvě minuty ale druhý tým tabulky znovu vyrovnal a obrat téměř okamžitě dokonal 22. ligovou trefou v sezoně Messi. Barcelona ztrácí na vedoucí Real Madrid bod, "Bílý balet" má ale zápas k dobru.

Real prohrával už od 64. vteřiny, kdy hosté využili rohový kop. Jenže za dalších 80 vteřin hlavou srovnal Rodríguez a ještě do poločasu dokonal obrat dorážkou Benzemovy střelby stoper Ramos. Francouzský útočník Benzema ve druhém poločase dvěma zásahy pojistil vítězství a vylepšil svou bilanci v tomto ročníku španělské ligy na 11 branek.

Sevilla zvítězila nad Espaňolem Barcelona 3:2 a posunula se na čtvrté místo o bod před Valencii. Rozhodl v 89. minutě Iago Aspas. Pro katalánský celek, který vyřadil Sevillu ve čtvrtfinále Španělského poháru, začalo utkání dobře. Ve 14. minutě fauloval v pokutovém území domácí brankář Beto a nejlepší střelec Espaňolu Stuani se z penalty nemýlil.

Ještě do konce poločasu ale andaluský tým otočil stav. Nejprve se povedenou střelou z velké dálky prezentoval Figueiras, obrat dokonal v 35. minutě po přesném Vidalově pasu Vitolo. Espaňol šel navíc o pět minut později do oslabení, když gólman Casilla zasáhl míč rukou mimo šestnáctku a dostal červenou kartu.

Hráči Sevilly v druhém poločase dvakrát trefili tyč a nevyužitých šancí následně litovali, v 77. minutě se totiž o vyrovnání postaral Sánchez. Přesto nakonec domácí získali plný počet bodů, když minutu před koncem vstřelil vítězný gól po Baccově přihrávce Aspas.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo:

Real Madrid - San Sebastian 4:1 (52. a 76. Benzema, 3. Rodríguez, 37. Ramos - 1. Elustondo), Eibar - Atlético Madrid 1:3 (89. Piovaccari - 23. a 25. Mandžukič, 7. Griezmann), Granada - Elche 1:0 (56. Córdoba), Levante - Bilbao 0:2 (48. a 90. Aduriz), Almería - Getafe 1:0 (44. Méndez), FC Sevilla - Espaňol Barcelona 3:2 (26. Figueiras, 35. Vitolo, 89. Aspas - 15. Stuani z pen., 77. Sánchez), FC Barcelona - Villarreal 3:2 (45. Neymar, 53. Rafinha, 55. Messi - 30. Čeryšev, 51. Vietto).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články