Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Fotbalista Svěrkoš zaplatí za napadení Rosy pokutu 80 tisíc korun

Praha - Za napadení teplického hráče Antonína Rosy bude muset zaplatit ostravský útočník Václav Svěrkoš pokutu 80 tisíc korun. O potrestání fotbalového reprezentanta, který na kolegu zaútočil po skončení zápasu 6. kola první ligy, dnes na svém zasedání rozhodla disciplinární komise svazu.

zdroj: ČT4

Strkanice, po níž Rosa upadl na zem, se odehrála po závěrečném hvizdu, když si oba týmy podávaly ruce. Svěrkoš přiznal, že se teplického protihráče dotkl, ale popřel, že by ho chytil za krk, jak dnes před komisí tvrdil Rosa.

Disciplinárka vedle výpovědí obou hráčů vyslechla nejbližší svědky incidentu teplického beka Martina Kleina a ostravského Daniela Tchuře, předvolala si i zástupce obou klubů. Prostudovala zápis rozhodčího a zprávu delegáta, kteří si celé události vůbec nevšimli, vyžádala si odborný posudek komise rozhodčích a zhlédla strkanici na videozáznamu.

Nakonec se komise přiklonila k Rosově verzi a potrestala Svěrkoše za nesportovní chování. "Řekl bych, že více věříme Rosovi. Svědecká výpověď Kleina, i když je hráč Teplic, a také videozáznam hovoří jednoznačně v neprospěch Svěrkoše. Proto byl potrestán," vysvětlil šéf disciplinární komise Alexander Károlyi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články