Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Limberského faul naštval kouče Legie: Trenér jim za agresivitu ještě tleskal

Antalya (Turecko) - Trenér Legie Varšava Henning Berg se po sobotním přípravném zápase s Viktorií Plzeň v Turecku pustil do ostré kritiky obránce Davida Limberského. Český fotbalista totiž likvidačním zákrokem zranil slovenského útočníka Ondreje Dudu.

Limberského zákrok na polského hráče Dudu v přípravném utkání proti Legii
zdroj: Youtube

"Neříkám, že to udělal úmyslně, ale byl to otřesný zákrok, který do přípravného zápasu nepatří," prohlásil Berg na internetových stránkách Legie. "Měl dostat červenou kartu a po takovém faulu by měl jít před soud," uvedl norský kouč k incidentu.

Limberský v souboji prošlápl Dudovi nohu a slovenský reprezentant musel střídat. Podle informací polských médií neutrpěl žádnou zlomeninu a mimo hru bude minimálně pět týdnů. "Stalo se to přímo přede mnou a až mě z toho rozbolela hlava," uvedl prezident Legie Boguslaw Lesnodorski. "Nechápu, proč Viktoria hrála tak agresivně. A jejich trenér jim přitom za podobné zákroky tleskal," dodal.

S tím však nesouhlasí vedení Plzně. "Rád bych se ohradil proti vyjádřením prezidenta Legie, který hovořil o přehnané agresivitě hráčů Viktorie a pochvalách trenéra Koubka při jednotlivých nedovolených zákrocích. Toto kategoricky vylučuji," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. "Utkání se hrálo z obou stran ve vysokém tempu, osobní souboje byly vedeny tvrdě a korektně ze strany obou týmů," dodal.

Připouští, že Limberského zákrok byl zbytečně tvrdý, odmítl však, že by šlo o úmysl. "Na utkání jsem byl osobně přítomen. Zranění Ondreje Dudy nás všechny samozřejmě mrzí a přejeme mu především brzké uzdravení. Od Davida Limberského se jednalo o zákrok nešťastný, v žádném případě však nelze mluvit o úmyslu," uvedl Šádek.

Koubek nařčení odmítá

Kritiku prezidenta Legie odmítl i trenér Koubek. "Výrok prezidenta je daleko za hranou fotbalové etiky a já se chci ohradit vůči nařčení, že bych se měl kdykoli takového chování dopustit, neboť toto prohlášení zkrátka není založené na pravdě," prohlásil Koubek.

Úmysl odmítl i Limberský, který se prý ještě během utkání snažil vše vysvětlit zástupcům Legie. "Jednalo se o situaci, ve které rozhodovaly desetiny vteřiny. Já bohužel přišel do souboje později, než jsem chtěl," popsal Limberský.

"Ondrejovi jsem se omlouval bezprostředně po střetu a po mém vystřídání jsem se pokoušel vše vysvětlit také hráčům a trenérům Legie přímo na lavičce. S Ondrejem jsem byl v kontaktu i na hotelu, zopakoval jsem, jak mě mrzí jeho zranění, a popřál mu brzké uzdravení. Věřím, že se co nejdříve vrátí na fotbalové trávníky," dodal reprezentační bek.

Viktoria Plzeň - Legia Varšava 1:2 (0:2)

Branky: 83. Mahmutovič - 21. Kucharczyk, 40. Orlando Sa z pen.

Sestava Plzně: Bolek - Řezník, Baránek (46. Hubník), Procházka (46. Hejda), Limberský (60. Tecl) - Hrošovský (67. Hořava), Vaněk (75. Horváth) - Petržela (46. Rajtoral), Kolář, Pilař (46. Kovařík) - Holenda (46. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy