Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Slavia podlehla Trenčínu, Sparta remizovala s Žilinou

Praha – Fotbalisté Slavie se po soustředění na Slovensku vrátili domů. Na umělé trávě v Edenu je čekal první přípravný zápas s Trenčínem. Poprvé si tak v sešívaném dresu zahrál Simon Deli. Nastoupil jako defenzivní záložník a hned jako kapitán. Poprvé se za Slavii trefil Levan Kenia, jenže skóre otočil dvěma góly Matúš Bero.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih přípravného utkání Slavia - Trenčín

Sparta s Žilinou neudržela vedení

Sparta v přípravném utkání remizovala s Žilinou 1:1. Českého mistra poslal na Strahově do vedení ve 43. minutě reprezentant Bořek Dočkal, ale těsně před pauzou vyrovnal Jaroslav Mihálik. "Absolvovali jsme kvalitní přípravné utkání proti velice dobře organizovanému a kvalitnímu soupeři," řekl po zápase trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Jednu z mnoha šancí Pražanů neproměnil při své premiéře albánský záložník Shala. Zimní posila Letenských se ale dvě minuty před pauzou podílela na úvodní brance. "Myslím, že Shala nezklamal a počínal si velmi aktivně. Nejenom v hloubce pole, kde se často zapojoval do kombinace, a v přípravné části. Chceme, aby byl platný i ve finální fázi hry svou chytrou přihrávkou a zakončením. Dneska se tam dostal několikrát, ale bohužel své šance neproměnil," zhodnotil Lavička výkon bývalého hráče norského Odds BK.

Slavia Praha - Trenčín 1:2 (0:0)

Branky: 51. Kenia - 53. a 77. Bero,

Sestava Slavie: Rakovan - Mikula, Latka, Fialka, Švec (46. Červenka) - Deli, Piták - Bazal (46. Mihajlovič), Kenia (88. Prošek), Prošek (76. Bazal) - Milan Škoda. Trenér: Beránek.

Sparta Praha - Žilina 1:1 (1:1)

Branky: 43. Dočkal - 45.+1 Mihálik.

Sestava Sparty: Štěch - Kadeřábek, Holek, J. Brabec (46. Kováč), Costa (46. Podaný) - Matějovský (61. Vacek), Vácha (46. Mareček), Shala (68. Picault) - Dočkal, L. Krejčí - Lafata (73. Schick). Trenér: Lavička.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články