Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baník otočil s Brnem, Hradec je prvním semifinalistou Tipsport ligy

Olomouc Fotbalisté Bohemians remizovali v utkání Tipsport ligy s druholigovým Táborskem 2:2. V tabulce skupiny A se tak udrželi na prvním místě. Hradec Králové je prvním semifinalistou, když porazil Varnsdorf 1:0. Ve skupině D Brno dvakrát prohrálo, Zlínu podlehlo 1:2, Ostravě zase 2:3. Svá přípravná utkání odehrály i Teplice a Příbram, oba prvoligové celky přitom zvítězily.

zdroj: ČT4

Sedm zápasů se dnes hrálo v zimní Tipsport lize, z toho brněnská Zbrojovka hned dva. Po prohře 1:2 se Zlínem nepřijala její druhá jedenáctka proti Baníku roli outsidera a vedla o pauze 2:0.

Jenže druhá pětačtyřicetiminutovka patřila Baníku a Danielu Holzerovi. Nejdřív se po jeho rohu prosadila zimní posila baníku Zapata, pak Holzer potřestal špatnou malou domů a nabídl vyrovnání Mehanovičovi. Završení obratu vzal Holzer sám na sebe. Po prohře s Baníkem 2:3 skončilo Brno v Tipsport lize bez bodu, nejblíž k postupu ze skupiny D má Zlín.

Ostrava - Brno 3:2 (0:2)

Branky: 59. Zapata, 67. Mehanovič, 71. Holzer - 3. Hyčka, 31. Jugas.

Ostrava: Šrom (46. Pavlenka) - Štěpán (46. Byrtus), Kaša (46. Honiš), Stronati (46. Frydrych), Holzer (72. De Azevedo) - De Azevedo (46. Sukup), Šichor (46. Foltyn), Mehanovič, Jirásek, Sivrič (46. Helešic) - Baroš (46. Zapata). Trenér: Frňka.
Brno: Hladký - Buchta, Jugas, Schuster, Hyčka - Brigant (80. Pašek), Zavadil, Sedlák, Vávra - Slančík, Moukanza (45. Přerovský). Trenér: Kotal. 

Bohemians remizovali s druholigovým Táborskem 2:2, když po změně stran dotáhli dvoubrankovou ztrátu. V tabulce skupiny A se tak udrželi na prvním místě a k postupu do semifinále by obhájcům celkového prvenství mohla stačit i remíza v závěrečném utkání s Mostem. V první půli přitom měli se soupeřem problémy: Táborsko si aktivním napadáním vytvářelo tlak a dvěma rychlými akcemi pokořilo obranu klokanů. Nejprve Tusjakův centr využil Džafič, dvě minuty nato se za obranu dostal Strnad a chladnokrevně zakončil.

Do druhé půle však Bohemians po vystřídání nastoupili výrazně aktivněji. Nejprve snížil Mikuš, s jehož střelou z dálky si brankář Kudrna neporadil, a o vyrovnání se dorážkou postaral Rada. "Byly to dva rozdílné poločasy. V prvním nám chyběla agresivita, pohyb útočníků. Soupeř tak držel kompaktní blok a my se nemohli prosadit. S prostřídáním jsme dostali na hřiště agresivitu a pohyb, kolmou hrou jsme dostávali soupeře pod tlak a zaslouženě vyrovnali. V závěru jsme mohli při troše štěstí skóre i otočit," řekl asistent trenéra Bohemians Dalibor Slezák.

Bohemians v utkání testovali kamerunského záložníka Yannicka Mbengonoa, který má za sebou působení v maďarské lize v dresech Debrecínu a Honvédu. Naposledy hrál v thajské lize. "Těžko se hodnotí, když jsme ho viděli jen jeden poločas. Ale já od něj očekával více. Působil hodně nesourodě," dodal Slezák.

Bohemians Praha 1905 - Táborsko 2:2 (0:2)

Branky: 63. Mikuš, 77. Rada - 35. Džafič, 37. Strnad.

Sestava Bohemians:

I. poločas: Švenger - Bartek, Krch, Cseh (23. Šmíd), Šírl - Jindřišek - Cicman, Havel, Nerad, Mbengono - Lietava.

II. poločas: Švenger - Pauschek, Pechr, Šmíd, Kalina - Rada, Hubínek - Cicman, Bratanovič, Moravec - Mikuš. Trenér: Pivarník.

Mladá Boleslav byla proti Pardubicím blízko výhře, když Ščuk se Štohanzlem odpověděli na vedoucí gól soupeře, jenže pět minut před koncem svěřenci trenéra Karla Jarolíma neubránili brejk a Klátil zařídil konečnou remízu.

Pardubice - Mladá Boleslav 2:2 (1:1)

Branky: 19. Fikejz, 85. Klátil - 24. Ščuk, 83. Štohanzl.

Sestava M. Boleslavi:

I. poločas: Miller - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Charizopulos - Skalák, Magera, Ďuriš - Wágner.

II. poločas: Šeda - Thalamy, Pajer, Kúdela, G. Mendy - Šisler, Milla - Štohanzl, Albina, Končal - Subbotin. Trenér: K. Jarolím.

Hradec opět potvrdil zlepšenou formu a po Mladé Boleslavi si vyšlápl i na Varnsdorf, usilující o postup do nejvyšší soutěže. Východočeši měli několik šancí, ale uspěli jen jednou, když v 36. minutě dostal Hradec výhodu pokutového kopu a útočník Vaněček nezaváhal.

Za Hradec nastoupil i testovaný korejský stoper Čung Čchol-Un a také posila do útoku Petrus, který se dostal i do velké šance, ale brankář ho vychytal.

Hradec Králové - Varnsdorf 1:0 (1:0)

Branka: 36. Vaněček z pen.

Sestava Hradce:

I. poločas: Koubek - Holeš, Plašil, Čung Čchol-Un, P. Mareš - Malínský, Černý, A. Čermák, Trubač, Týfa - Vaněček.

II. poločas: Otmar - Drozd, Chleboun, Čung Čchol-Un, Zelený - Janoušek - Štípek, Zorvan, Vlkanova - Dvořák, Petrus. Trenéři: Barborík a Pilný.

Ve skupině D má překvapivý postup na dosah Zlín, který dnes zdolal Brno 2:1 a udržel neporazitelnost. V tabulce má sedm bodů a o postup ho může připravit jen Olomouc, pokud v úterý zvítězí nad Ostravou o tři a více gólů.

Zbrojovka Brno - Zlín 1:2 (1:1)

Branky: 41. Klán - 17. Poznar, 88. Holík.

Sestava Brna: Martin Doležal II (46. Veselý) - Jakub Šural, Košťál, Malík - Serečin (46. Přerovský), Fall, Fischer, Šumbera - Pašek (59. Zoubele), Klán (80. Moukanza), Sýkora. Trenér: Kotal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih přípravného utkání Teplice - Brozany
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články