Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V zápase Opavy s Libercem musely o dalším postupujícím rozhodnout až penalty

Opava - Fotbalisté Liberce můžou dál pomýšlet na to, že v Poháru ČMFS obhájí finálovou účast z minulého ročníku. V dnešním duelu na hřišti druholigové Opavy přešli přes třetí kolo, byť museli zvládnout zrádný penaltový rozstřel, protože v normální hrací době skončilo utkání remízou 2:2.

Liberečtí fotbalisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Slezané Liberec hodně potrápili a nechybělo mnoho, aby do čtvrtého kola proklouzli oni. Po vyrovnané první půli šli po změně stran dvakrát do vedení. Na krásné branky Půdy a Šultese však hosté pokaždé velmi rychle dokázali opovědět. Nejprve se to povedlo Smetanovi a v 66. minutě srovnal z penalty Dort. 

Právě Dort při návratu do Opavy, kde před časem zažíval gólové hody, mohl zazářit ještě víc, ale dvacet minut před koncem nezakončil sólový únik gólovou střelou. A z výhodné pozice neuspěl ani Dočkal. Opava mohla liberecké plýtvání šancemi potrestat v 88. minutě, kdy Šultes zamířil jen těsně vedle šibenice. 

V penaltách už domácí překvapení zosnovat nedokázali. Nahlodal je hned první neúspěšný pokus Kolínka, zatímco liberečtí Nezmar, Kerič, Dort, Košťál a nakonec i Blažek, který přišel až těsně před koncem právě na rozstřel, se ani jednou nemýlili a zachránili svému mužstvu další cestu pohárem. Kdyby totiž Liberec vypadl, bylo by ve Slovanu pořádné dusno.

Výsledek: 

SFC Opava - FC Slovan Liberec 2:2 (0:0), na penalty 3:5 
Branky: 51. Půda, 62. Šultes - 52. Smetana, 66. Dort z pen. Rozhodčí: Býma - Novák, Tacina. Diváci: 1710. Penalty proměnili: Půda, Šultes, Wirth - Nezmar, Kerič, Dort, Košťál, Blažek. Neproměnil: Kolínek (Opava)

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články