Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mourinho o roli Čecha: Musím živit jeho ambice

Londýn – Petr Čech v této sezoně ztratil pozici jedničky Chelsea na úkor Thibauta Courtoise a spekuluje se o jeho odchodu z klubu, podle trenéra Josého Mourinha "Blues" českého reprezentanta stále potřebují. Čech prý má v londýnském mužstvu důležitou roli díky své špičkové kvalitě.

José Mourinho
zdroj: ČTK/PA autor: Owen Humphreys

Dvaatřicetiletý gólman, který byl v minulých deseti letech jasnou jedničkou, na podzim za Chelsea chytal jen v pěti soutěžních zápasech. V anglické lize pak nastoupil jen jednou, když v říjnovém utkání s Arsenalem vystřídal zraněného Courtoise. "Samozřejmě chce hrát, proto ho také občas postavím. Musím živit přirozenou ambici někoho, kdo cítí, že je špičkovým gólmanem," řekl Mourinho.

Zopakoval, že Čecha v zimě nechce pustit, i když se v médiích objevovaly spekulace o zájmu Arsenalu, Paris St. Germain, AS Řím nebo Realu Madrid. Trenér lídra Premier League také nedávno popřel, že by měl na stole konkrétní nabídku na přestup.

"Musím mu dávat prostor, abych ho udržel. Neříkám, že je nějak extra šťastný, protože aby fotbalista byl šťastný, musí hrát každý zápas... Ale minimálně musí cítit, že ho máme rádi, že ho respektujeme, a že ho potřebujeme," prohlásil portugalský kouč.

Plzeňského rodáka si cení, protože se na něj může vždy stoprocentně spolehnout. "Když se Courtois zranil proti Arsenalu a Čech musel naskočit ve 20. minutě, byl jsem naprosto klidný a z brankářské změny neměl obavy. Takže když máte na lavičce supergólmana Petra Čecha, tohle je ta nejdůležitější věc. Týmu na hřišti dodává špičkovou kvalitu," dodal Mourinho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články