Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fotbalisté Olomouce remizovali v moravském derby s Brnem 1:1

Olomouc - Moravské derby mezi Brnem a Olomoucí bylo rozhodnuto už v první půli, kdy nejprve poslal hosty do vedení Karel Večeřa, ale po půlhodině hry srovnal domácí Michal Hubník. Brněnský kouč Petr Uličný tak v Olomouci, kde strávil velkou část trenérské kariéry, ani tentokrát nevyhrál.

Olomouc - Brno
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Aktivní úvod domácích přinesl ve 12. minutě povedený Janotkův centr, po kterém hlavičkoval těsně vedle Hubník. Ani Brno nechtělo zůstat pozadu a Střeštík vzápětí poslal ostrý pas do vápna, ale Došek na balon těsně nedosáhl. Z další akce však už hosté udeřili; v 16. minutě po Polákově přihrávce přiťukl na hranici šestnáctky Besta Večeřovi a brněnský záložník sám před Drobiszem nezaváhal. Olomoucké inkasovaný gól vůbec nerozhodil, naopak ještě přidali na aktivitě a brzy mohli vyrovnat, kdyby Ordoš na malém vápně zasáhl zpětnou přihrávku Janotky.

Další z centrů agilního domácího záložníka, který dnes nastoupil k 50. ligovému utkání, už ale přinesl vyrovnání. Hudcovu hlavičku z 32. minuty ještě stihl před brankovou čárou odvrátit Čoupek, ovšem dorážející Hubník už nemohl minout. Sigma výrazně ožila a přetížená brněnská obrana jen s vypětím sil odolávala.

Brno zřejmě v kabině dostalo za úkol zahustit střed hřiště, a proto po přestávce výrazně ubylo šancí. Hosté se sice snažili kontrolovat míč, ale k větším šancím je domácí defenzivní val nepouštěl. Po hluché dvacetiminutovce znovu ožila Sigma. V 65. minutě vypadl Lejsalovi lehký Melinhův centr, ale nikdo z domácích nestihl zareagovat.

Brňané navzdory pohárovým ambicím překvapivě vsadili na bránění nerozhodného výsledku. Na pasivní hru mohli hosté doplatil čtvrt hodiny před koncem, kdy z dobrých třiceti metrů napřáhl střídající Kazár a nad Lejsalem zazvonila horní část břevna. To byla poslední nebezpečná akce, v závěru už převládla nervozita. Brňané protáhli čekaní na výhru v Olomouci na šest zápasů, ale vzhledem k průběhu utkání je pro něj bod ziskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články