Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zápas Bohemians se Slováckem okoření duel bratrů, Liberec odvrací pokuty

Praha – Pikantní souboj nabídne zápas Bohemians 1905 a Slovácka. Proti sobě se postaví dva bratři Radové, na straně klokanů mladší Jakub, na straně moravského celku starší Tomáš. Mimo to půjde o střetnutí dvou celků, kterým se v poslední době příliš nedaří. V dalším sobotním utkání zajíždí Liberec na půdu Příbrami, a pokud se chtějí hráči Slovanu vyhnout pokutám, potřebují nutně vyhrát. Přímý přenos utkání Bohemians 1905 - Slovácko odvysílá v sobotu od 19:30 ČT sport, náš web přinese z duelu podrobnou on-line reportáž.

Utkání Bohemians 1905 - 1. FC Slovácko
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Klokani z Ďolíčku už netrpělivě vyhlíží zimní přestávku. Po solidní první polovině sezony se jim přestalo dařit, což vrcholilo v posledních pěti kolech. V nich získali pouze jediný bod, a co se formy týče, jsou nejhorší v celé lize. Bohemka se i přesto v tabulce drží stále na jedenácté příčce. Negativní sérii by Pražané rádi vylepšili proti devátému Slovácku, které má v tabulce pouze o bod více.

"Slovácko má jiné možnosti než my, ale jsem rád, že jsme jen bod za nimi. Po tomto kole chceme být však nad ním. Chceme podat výkon jako v posledních venkovních zápasech, hrát aktivně a zvládnout utkání jak herně, tak výsledkově," řekl před zápasem trenér Bohemians 1905 Roman Pivarník.

Pražskému celku se ale proti Slovácku dlouhodobě nedaří. Pětkrát v řadě ho nedokázal porazit a celkově ho zdolal pouze ve třech z předchozích patnácti duelů. Na druhou stranu ve prospěch zelenobílých hraje fakt, že do Prahy nepřijede nejlepší střelec Moravanů Libor Došek a ani fazóna jejich soupeře není kdoví jaká.

Slovácko se totiž potýká s podobným výpadkem formy jako Bohemka. Zatímco v první polovině atakovalo přední příčky v tabulky, z posledních sedmi kol uhrálo pouze čtyři body a na vstřelenou branku čeká již dlouhých 195 minut.

"V druhé polovině podzimní části jsme zbytečně prohospodařili předchozí bodový zisk. K přezimování v klidnějším středu tabulky proto potřebujeme bodovat. Od hráčů požaduji mnohem kvalitnější a zodpovědnější výkon než v minulém kole v Mladé Boleslavi. Chyběla mi bojovnost, odvaha jít do soubojů, vůle po vítězství. Bez těchto vlastností nemůžeme pomýšlet na úspěch," zhodnotil trenér hostujícího celku Svatopluk Habanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Bratři Radové o tom, jak se navzájem znají

Tři body, nebo budou v Liberci padat pokuty

S jasným cílem vyhrát jdou do posledního podzimního kola hráči Liberce. Ti před týdnem dostali od vedení jasný úkol, do konce sezony roku získat minimálně čtyři body. Jejich plán však málem dostal zásadní trhlinu již minulý týden, kdy doma s Jihlavou prohrávali 0:2, ale nakonec se jim podařilo uhrát bod za remízu 2:2.

Slovan však kvůli tomu musí na Příbrami bezpodmínečně vyhrát. "Hrozba pokut je specifikum, těžko se mi k tomu vyjadřuje. Jsme v tom všichni a samozřejmě nikdo nechce být pokutovaný. Hráče ale musí motivovat hlavně to, že chtějí vyhrávat. Osobně si myslím, že až po utkání v Příbrami se ukáže, zda to mělo pozitivní nebo negativní vliv," prozradil trenér Liberce Samuel Slovák.

Středočeši ale nebudou lehkým soupeřem. Doma v posledních třech zápasech uhráli sedm bodů a trenér Pavel Tobiáš věří, že jeho svěřenci dokáží na tyto výsledky navázat. "Liberec je důkazem toho, jak je liga vyrovnaná. Občas se dole či nahoře objeví týmy, které mají jinou kvalitu a ambice. Liberec je i přes jeho postavení v tabulce nutné vnímat jako klub z lepší ligové společnosti. My ale musíme chtít vyhrát. Každý z nás musí jít do utkání s cílem něco pro to udělat," dodal.

Ve zbylých dvou sobotních zápasech hostí sedmá Dukla čtvrtou Mladou Boleslav a poslední Hradec Králové přivítá třinácté Brno.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články