Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hořava je po operaci kolena, proti Jablonci bude chybět

Plzeň - V utkání s Jabloncem bude plzeňským fotbalistům chybět záložník Tomáš Hořava. Český reprezentant se v týdnu podrobil operaci poraněného kolena. Na lednový start zimní přípravy by ale měl být připraven.

Tomáš Hořava
zdroj: ČTK autor: Omelka Josef

"V závěru sezony se drobné šrámy u hráčů kumulují. Před posledním zápasem podzimu je Tomášova absence samozřejmě komplikací, nicméně náš kádr je dostatečně kvalitní a široký, abychom si s tímto poradili," uvedl trenér Viktorie Miroslav Koubek.

  • "Chirurgický zákrok v plzeňské nemocnici se obešel bez jakýchkoliv komplikací. Dle vyjádření klubového lékaře Petra Nepraše bude Tomáš s nejvyšší pravděpodobností trenérovi k dispozici ihned na startu lednové zimní přípravy," dodal tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár.

Šestadvacetiletý Hořava v úvodu sezony většinou nastupoval až jako střídající hráč. Od vítězného zápasu třináctého kola se Spartou Praha, v němž dal jeden z gólů, ale ani jednou nechyběl v základní sestavě.

V posledních čtyřech kolech dal tři branky, trefil se i proti Bohemians. Dobré výkony v závěru podzimu mu vynesly i nominaci do reprezentace před nedávným zápasem s Islandem. V Jablonci ho ve středu pole nahradí zřejmě Daniel Kolář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články