Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta i přes šance s Neapolí jen remizovala, o postup si to rozdá s Bernem

Praha – Dvakrát nastřelili břevno, vytvořili si i další šance. Fotbalisté Sparty však na vítězství proti Neapoli nedosáhli a před vlastními fanoušky uhráli remízu 0:0. Italský celek si díky tomuto výsledku a lepším vzájemný duelům zajistil postup do vyřazovací části. Naopak Pražané, kteří poprvé v letošní sezoně evropských pohárů doma nevyhráli, budou muset o play-off bojovat v závěrečném duelu v Bernu.

Utkání Sparta Praha - Neapol
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Pražané zůstávají na prvním místě skupiny I, kde mají stejně bodů jako druhá Neapol. Třetí je švýcarský Bern, který zdolal Slovan Bratislava 3:1 a na své soupeře má ztrátu pouhého jednoho bodu.

Zatímco v prvním vzájemném měření sil v Itálii nepředváděla Sparta příliš pohledný fotbal a byla horším celkem, na domácím hřišti od úvodu hrála s favorizovaným soupeřem, v jehož sestavě nastoupily všechny hvězdy včetně Higuaína či Hamšíka, nejenom vyrovnanou partii, ale dokonce ho i přehrávala.

Pražané se nebáli kombinovat, dobře napadali a byli to oni, kdo si vytvářel velké šance. Již v páté minutě po chybě Koulibalyho si vyměnili míč Dočkal s Lafatou a první jmenovaný donutil brankáře Cabrala k reflexivnímu zákroku.

Ještě větší příležitost měli domácí po čtvrt hodině hry. Nejprve z hranice vápna vypálil Hušbauer, který trefil břevno. Míč se následně odrazil k Lafatovi, před nímž zírala z poloviny odkrytá branka, jenže hlavičku útočníka Sparty vychytal na čáře znovu Cabral.

Sparta pokračovala v pohledném výkonu a zejména v druhé části první půle přimáčkla Neapol na její polovinu. Domácí ale na zatažený defenzivní blok těžko něco vymýšleli. Až pět minut před odchodem do kabin se na zadní tyči objevil zcela osamocený Krejči. Křídelníkovi Sparty však střela nesedla a do bezpečí ji odklidil Albiol.

Po změně stran se výkon Neapole zlepšil, naopak ve hře domácích se začaly objevovat nepřesnosti. Oba celky měly ale jedno společné, nedokázaly si vytvářet příležitosti, které by vážněji zaměstnaly jedno či druhého gólmana.

Až v pětasedmdesáté minutě se po odraženém rohu na hranici vápna opřel do míče Matějovský, který ještě tečoval Město, a Neapol podruhé v utkání uchránilo od inkasování břevno. Následně zahrozili také hosté, když nebezpečný centr do vápna poslal Callejón a Koulibalymu chyběly jen centimetry, aby ho usměrnil do sítě.

Oba týmy se ještě v závěru snažily něco vymyslet a především hlavičce Hamšíka mnoho nechybělo, ale gól již nepadl. Sparta tak přišla o sérii pěti domácích výher v letošní sezoně evropských pohárů a pokud si chce zajistit postup, musí v Bernu uhrát alespoň remízu.

Sparta Praha - SSC Neapol 0:0

Rozhodčí: Marriner - Child, Kirkup (všichni Angl.). ŽK: Matějovský, J. Brabec - Britos. Diváci: 16.111.

Sparta: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Dočkal, Mareček, Matějovský (90. Vacek), Hušbauer (72. Přikryl), L. Krejčí - Lafata. Trenér: Lavička.

Neapol: Cabral - Mesto, Albiol, Koulibaly, Britos - Gargano, D. López - Callejón, Jorginho (77. Ghúlam), Hamšík - Higuaín (69. Zapata). Trenér: Benítez.

Vítězslav Lavička (trenér Sparty): "Proti velkému evropskému týmu jsme chtěli ukázat, že máme kvalitu, a první poločas jsme odehráli dobře. Měli jsme šance, soupeře jsme k ničemu nepustili a možná nám chybělo trochu štěstí. V Bernu potřebujeme bodovat, a když podáme výkon jako proti Neapoli, věřím, že se to podaří. Ukázali jsme, že umíme hrát proti velkým týmům."

Rafael Benítez (trenér Neapole): "Začali jsme dobře, ale po prvních deseti minutách převzala Sparta aktivitu a zatlačila nás. Měli jsme také problémy se hřištěm, které bylo na hranici regulérnosti. Nebylo to snadné, ale po přestávce jsme se zvedli, dostali jsme se do šancí a myslím, že remíza je spravedlivá. Na zápase vidím dvě pozitiva - postoupili jsme a nedostali jsme gól."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články