Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slávista Juhar má nejrychlejší střelu české ligy

Praha - Slovenský fotbalista Martin Juhar z pražské Slavie vyhrál duel o nejrychlejší střelu v rámci dovednostních soutěží první ligy s názvem "Souboj plejerů". Brankář Bohemians 1905 Milan Švenger chytl nejvíce přímých kopů, španělský obránce Jablonce José Antonio Romera měl nejpřesnější střelu do břevna a neoficiální titul nejtechničtějšího hráče soutěže získal za nejrychlejší slalom teplický Egon Vůch.

Je nám líto, video expirovalo.
Prvoligoví fotbalisté se utkali v dovednostních soutěžích

Do finále, které se uskutečnilo ve Zbuzanech u Prahy, nominovali fanoušci svými hlasy do každé ze čtyř kategorií trojici hráčů. Spolu s Juharem o nejrychlejší střelu soupeřili bosenský záložník Teplic Admir Ljevakovič a liberecký Jiří Fleišman. Slávistický levý obránce či záložník porazil Ljevakoviče jen velmi těsně, když pálil rychlostí 125,72 kilometru za hodinu, zatímco teplická opora 125,02 kilometru za hodinu.

"Jsem rád, že jsem vyhrál. Záleží také na tom, jak to trefíte, protože ty senzory to snímají v různých výškách a ta rychlost je potom mylná. Nejlepší to je tak půl metru nad zemí," uvedl slovenský záložník. Nejšikovnějším hráčem se stal teplický Vůch, který slalom mezi deseti kužely tam a zpět zvládl za 13,29 sekundy a nechal za sebou jihlavského Lukáše Masopusta a sparťana Tiémoka Konatého z Pobřeží slonoviny.

"Mám rád dovednostní soutěže, které nejsou vidět při zápasech. Netrénoval jsem na tuhle disciplínu. Jsem rád, že jsem si to mohl zkusit tady alespoň na tu chvilku. Pořádně jsem nevěděl, co mě čeká. Ale jsme profíci a musíme si umět poradit," řekl s úsměvem.

Nejpřesnější střelu předvedl jablonecký Romera, jenž z deseti pokusů o to trefit břevno uspěl čtyřikrát. Za ním zůstali brněnský Pavel Zavadil a chorvatský záložník Ostravy Davor Kukec. "Speciálně jsem se nepřipravoval. Jednou jsme to zkoušeli se spoluhráči na tréninku v Jablonci a vybral se ten, kdo se trefil nejčastěji," uvedl Romera. V poslední disciplíně všech devět hráčů z předchozích kategorií vyslalo jeden přímý kop na trio brankářů.

Se sedmi chycenými pokusy vyhrál Švenger s Bohemians 1905 před Milanem Hečou ze Slovácka a Filipem Radou z Dukly. Vítěznému gólmanovi pomáhal v Ďolíčku s přípravou trenér brankářů Martin Vaniak, který se v minulosti stal neoficiálním mistrem světa v chytání přímých kopů. "Kluci v týmu si mě dobírali, že musím vyhrát, když je můj trenér mistr světa v chytání přímých kopů. Občas si z něj děláme srandu kvůli autu, které vyhrál, ale nikdy ho nedostal. Já jsem se ho ptal, jestli mě sem tím autem nepřiveze," smál se Švenger.

Vítězové jednotlivých disciplín:

Nejrychlejší střela: Martin Juhar (Slavia) - 125,72 km/h.

Přesnost střely: José Antonio Romera (Jablonec) - 4 břevna z 10 pokusů.

Slalom: Egon Vůch (Teplice) - 13,29 sekundy.

Chytání přímých kopů: Milan Švenger (Bohemians 1905) - 2 obdržené góly z 9 pokusů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články