Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Turecký útlum potvrdila domácí blamáž s Brazílií

Istanbul - Fotbalisté Turecka v domácím přípravném utkání podlehli Brazílii jednoznačně 0:4. Soupeř českého týmu ve skupině evropské kvalifikace tak nevyhrál počtvrté za sebou. Naopak "kanárci" i v pátém utkání pod trenérem Dungou zvítězili bez inkasované branky.

Turecko - Brazílie
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Brazílii v Istanbulu poslal do vedení ve 20. minutě Neymar, za chvíli zvýšil vlastním gólem Kaya a těsně před pauzou přidal třetí zásah Willian po přihrávce Neymara. Ten korunoval povedený večer druhým zásahem po hodině hry.

Hvězdný útočník Barcelony v reprezentaci navázal na své čtyři góly z předchozí přípravy s Japonskem. Diváci na Atatürkově stadionu po čtvrté brance hlasitě vyvolávali Neymarovo jméno, zatímco na vlastní hráče během utkání často bučeli a pískali.

Turci čtyřbrankovým debaklem potvrdili nedávné trápení: v kvalifikaci podlehli Islandu i České republice a remizovali s Lotyšskem. Čtvrtý zápas v bojích o Euro 2016 svěřenci Fatiha Terima odehrají v neděli doma proti Kazachstánu.

Turecko - Brazílie 0:4 (0:3)

Branky: 20. a 60. Neymar, 24. vlastní Kaya, 44. Willian.

Sestava Turecka: Demirel (46. Babacan) - Kaya, Köybasi, Irtegün, Tufan - Topal (79. Camdal), Kisa (46. Erkin), Hamit Altintop (46. Inan), Turan - Bulut (85. Potuk), Erding (46. Sen). Trenér: Terim.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články