Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slávisté doma nepřekonali obranu Vaslui a zkomplikovali si postup

Praha - Pouze bezbrankovou remízu uhráli fotbalisté Slavie Praha v úvodním zápase 1. kola Poháru UEFA s rumunským celkem FC Vaslui. Proti soupeři, který se do soutěže dostal z Poháru Intertoto, byli domácí lepším týmem, ale zklamali v koncovce. Především ve druhém poločase slávisté hosty doslova sevřeli, ale houževnatou obranu s brankářem Kuciakem se jim překonat nepodařilo. Odveta se hraje v Rumunsku za čtrnáct dnů.

Utkání Slavia - FC Vaslui
zdroj: ČTK autor: ČTK

Trenér Slavie Karel Jarolím poslal do zápasu na hrot útoku Šventa, který se postavil vedle nejlepšího podzimního střelce "červenobílých" Necida. Nasazení Šventa místo Toleského bylo jednou ze dvou změn oproti pondělnímu ligovému duelu s Jabloncem. Chyběl i levý obránce Šiklič, místo něj nastoupil Hubáček. 

První náznak šance měli hosté. Po centru z pravé strany se málem dostal k míči Georgiu, ale ve skluzu před Vaniakem na míč nedosáhl. Slavia ale měla více ze hry, do vážnější šance se však dostala až po čtvrthodině hry, kdy poslal krásným kolmým pasem Belaid kupředu Krajčíka. Po jeho stříleném centru chybělo Šventovi k míči půl metru.

Kompaktní rumunská obrana

Obrana soupeře působila kompaktně, i když v 18. minutě odešel ze hřiště zraněný Munteanu. Rumunský celek měl dokonce blíž k vedení, když ve 23. minutě N'Doye přiťukl míč Genčevovi a nádherná střela bulharského hráče rozezněla Vaniakovu pravou tyč. Na druhé straně Belaid hledal centrem Necida, ale ten míč netrefil přesně. 

Slavia přidala a Jarolím se nádherně protáhl mezi dvěma obránci, obešel i brankáře Kuciaka a od brankové čáry hledal zpětnou přihrávkou spoluhráče. Hosté ale míč odvrátili a akci zakončil Belaid střelou z voleje vedle. Na dlouhý míč si pak nabíhal Švento, ale po sporném zákroku brankáře skončila akce jen rohem.

Slávisté Kuciaka nepřekonali

Dobývání rumunské branky pokračovalo i po přestávce, ale nebezpečná byla i každá akce soupeře. Hlavně pak standardní situace. Po jedné z nich pálil N'Doye z přímého kopu z třiceti metrů pod břevno a Vaniak stačil vyboxovat míč do pole. Většinu času se hrálo na polovině hostů, kteří ale dobře napadali a Slavie se do zakončení příliš nedostávala. 

Až v 63. minutě se Necid dostal před stopera Panaita, ale ve stoprocentní šanci selhal a poslal míč vedle. Vzápětí si naběhl na centr Necida rychlonohý Švento, ale míč mu v poslední chvíli protihráč vypíchl. Tlak Slavie začínal být drtivý, ale obrana Vasluie odolávala. 

A když už zadáci nechali domácí vystřelit, jako třeba Necida hlavou, zachránil skvělý slovenský brankář Kuciak. Slávisté jej nedokázali překonat ve dvou zápasech 2. předkola Ligy mistrů před rokem, kdy chytal za Žilinu, dnes opět držel domácí na uzdě. Nepokořil jej ani dělovkou Jarolím, Šventovi sebral míč včasným vyběhnutím a rána Černého skončila jen na boční síti.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články