Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Forma stoupá, pochvaluje si po výhře nad Bernem Benítez

Neapol – Ve sparťanské skupině Evropské ligy nakonec mohou rozhodovat maličkosti, i proto měl trenér fotbalistů Neapole Rafael Benítez z výhry 3:0 nad Young Boys Bern velkou radost. Italský celek má v tabulce skupiny I stejně bodů jako vedoucí pražská Sparta a za tři týdny na Letné si může zajistit postup do vyřazovací fáze.

Trenér Neapole Rafael Benítez
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Je velmi důležité, že jsme dali tři góly a ani jeden nedostali. Možná jsme mohli přidat i další, protože bych velmi nerad zažil to, co se nám stalo naposledy v Lize mistrů," řekl španělský kouč novinářům v narážce na minulou sezonu. Neapol tehdy totiž měla stejně bodů jako Arsenal s Dortmundem, ale kvůli skóre a horší bilanci s oběma soupeři obsadila třetí místo a do osmifinále nepostoupila.

Benítez nechal stejně jako v minulém utkání v Bernu, kde Neapol nečekaně prohrála 0:2, na lavičce Higuaína i Callejóna, navíc slovenský záložník Hamšík nebyl kvůli horečce ani mezi náhradníky. Hvězdy ale nakonec nechyběly a výhru hattrickem zajistil Jonathan de Guzmán.

"Po prohře ve Švýcarsku jsme museli zabrat a odpovědět hattrickem bylo skvělé," uvedl nizozemský forvard. "Chtěli jsme dát co nejvíc gólů, a to se povedlo. Postup do play-off máme na dosah ruky," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání SSC Neapol - YB Bern

"Navzdory změnám jsme hráli velmi dobře a do dalších zápasů si můžeme odnést hodně pozitiv," přidal Benítez s tím, že o postupu zatím ještě nepřemýšlí. "K zápasu s Fiorentinou (v neděli v italské lize) teď můžeme jet s čistou hlavou, protože víme, že naše forma jde nahoru. Víc dopředu se ale nedíváme, jedeme zápas od zápasu. Nic víc," dodal.

Prohrát s Neapolí není tragédie, zní z Bernu

Bern po prohře ztrácí na vedoucí dvojici Sparta, Neapol dva zápasy před koncem tři body, naděje na postup se ale nevzdává. "Byl to úplně jiný zápas než před dvěma týdny na našem stadionu. Věděli jsme, že nás čeká náročný soupeř, a můžeme litovat jen toho, že jsme si nevytvořili víc šancí. Vždyť první střelu na branku jsme měli až šest minut před koncem," posteskl si obránce Seve von Bergen.

Z prohry si těžkou hlavu nedělal. "Tým jako Bern může prohrát s Neapolí, není to tragédie. Sice jsme je minule porazili, ale pořád nejsme AC Milán ani Juventus," uvedl Von Bergen. "Teď prostě potřebujeme vyhrát dva zápasy proti Slovanu Bratislava a Spartě. A také doufám, že nám pomůžou Italové a uhrají něco v Praze," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články