Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neapol pouze remizovala, Juventus překvapivě zklamal v Janově

Řím - Pouze bod za remízu 1:1 si odváží neapolští fotbalisté z utkání s Bergamem. Soupeř Sparty v Evropské lize prohrával od 57. minuty po hlavičce Germána Denise, čtyři minuty před koncem však vyrovnal Gonzalo Higuaín. Ten posléze mohl rozhodnout z penalty v nastaveném čase, avšak brankáře nepřekonal. První porážku v sezoně utrpěl Juventus, který podlehl Janovu 0:1.

Gonzalo Higuaín neproměňuje penaltu
zdroj: ČTK/AP autor: Felice Calabro\'

Neapol má za sebou hodně nevyrovnaný týden. V Evropské lize prohrála v Bernu s Young Boys 0:2, doma pak v Serii A deklasovala Hellas Verona 6:2. Tentokrát dlouho prohrávala, ale v závěru po vyloučení domácího Cigariniho vyrovnala a mohla i vyhrát, Higuaínovu penaltu v 92. minutě však brankář Sportiello zneškodnil.

Trenér Neapole Rafael Benítez poslal na hřiště sestavu: Cabral - Ghúlam (90. Zapata), Koulibaly, Albiol, Maggio - D. López (75. Jorginho), Inler - Mertens, Hamšík (65. Insigne), Callejón - Higuaín. Italský celek, který v tabulce zůstal na sedmém místě, nastoupí proti Spartě 27. listopadu v Praze.

Gianluigi Buffon chytal za Juventus 500. soutěžní zápas, ale na hřišti FC Janov dostal gól ve čtvrté minutě nastavení. Turínský celek prohrál 0:1 a po první porážce v sezoně se o první místo dělí s AS Řím. Cagliari s trenérem Zdeňkem Zemanem obralo o body AC Milán po nerozhodném výsledku 1:1.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:

AS Řím - Cesena 2:0 (9. Destro, 81. De Rossi), Bergamo - Neapol 1:1 (57. Denis - 86. Higuaín), Cagliari - AC Milán 1:1 (24. Ibarbo - 34. Bonaventura), FC Janov - Juventus Turín 1:0 (90.+4 Antonini), FC Turín - Parma 1:0 (10. Darmian), Fiorentina - Udine 3:0 (44. a 70. Babacar, 80. Valero), Inter Milán - Sampdoria Janov 1:0 (90. Icardi z pen.), Palermo - Chievo 1:0 (81. Rigoni).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články