Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Krize Dortmundu pokračuje, vítězná série Bayernu skončila

Brémy – Jako den a noc působí v poslední době fotbalisté Dortmundu. Zatímco v Lize mistrů vyhráli všechny dosavadní zápasy, v bundeslize se jim zatím vůbec nedaří, což potvrdili i doma proti Hannoveru. Borussia s ním prohrála 0:1 a o všechny body přišla pošesté z devíti kol. Výhry se nedočkal ani vedoucí Bayern, který po čtyřech výhrách remizoval v Mönchengladbachu 0:0. Domácí se díky tomu posunuli na druhou příčku. Třetí je Wolfsburg, který porazil Mohuč 3:0.

Franck Ribéry z Bayernu Mnichov (vpravo) a Oscar Wendt z Mönchengladbachu v souboji o míč
zdroj: ČTK/AP/ autor: Frank Augstein

Bayern nenavázal na úterní kanonádu 7:1 v Lize mistrů na půdě AS Řím. V prvním poločase duelu v Mönchengladbachu měl zřetelnou převahu, ale nic z ní nevytěžil. Do jediné šance domácích se dostal Kruse, gólman Neuer však jeho pokus zneškodnil.

Druhá pětačtyřicetiminutovka už tak jednoznačná nebyla. Mönchengladbach byl brance nejblíže v 52. minutě, po protiútoku střílel Hahn, ale Neuer svůj tým znovu podržel. V závěru se za mnichovský celek pokusil s výsledkem něco udělat Bernat, Sommerovu branku však těsně minul. Bayern v sedmém utkání v řadě nedostal gól, což se mu povedlo poprvé od roku 2011.

Dortmund ve středu rozstřílel v Lize mistrů 4:0 Galatasaray a v evropské soutěži si se skóre 9:0 drží po třech duelech stoprocentní bilanci, v lize ale navázal na bídnou formu. Stejně jako naposledy na svém stadionu proti Hamburku neskóroval a po brance Hirošiho Kijotakeho posedmé v ročna i Mohučíku ztratil body.

Utkání Dortmund - Hannover
zdroj: ČTK/AP

Stuttgart minulý týden stáhl tříbrankové manko v Leverkuksenu a remizoval 3:3 a dnes zažil ještě větší přestřelku. Ve Frankfurtu vedl po 51 minutách 3:1, avšak Eintracht během čtvrt hodiny otočil na 4:3.

VfB v poslední desetiminutovce, kdy byl v jeho dresu na hřišti už i záložník Adam Hloušek, skóre zvrátil na svou stranu na konečných 5:4. Útočník Frankfurtu Václav Kadlec sledoval porážku svého týmu jen z lavičky.

Freiburg stále čeká na vítězství

Na vítězství nadále čeká předposlední Freiburg, v jehož sestavě dnes nechyběli na hřišti záložník Vladimír Darida a stoper Pavel Krmaš. Právě český obránce v desáté minutě fauloval Ragnara Klavana a z nařízené penalty skóroval Paul Verhaegh. Na konečných 2:0 zvýšil Halil Altintop.

Brankář Hamburku Jaroslav Drobný proti svému předchozímu týmu Herthě Berlín přišel o čisté konto v 59. minutě, kdy si ho chytře položil a přehodil Anis Ben-Hatira. Tuniský útočník pak ještě v 85. minutě uzavřel skóre na 3:0, druhý gól Herthy dal John Heitinga.

Schalke poprvé pod novým trenérem Robertem Di Matteem nezvítězilo. Na hřišti Leverkusenu prohrálo 0:1 brankou tureckého reprezentanta Hakana Calhanoglua, který v 53. minutě překvapil brankáře Ralfa Fährmanna střelou z těžké pozice z přímého kopu.

V utkání ve Wolfsburgu otevřel v 15. minutě skóre po Schaferově rohovém kopu svým třetím gólem v sezoně Naldo. Brazilský fotbalista si v utkání připsal také asistenci, kterou využil ke své premiérové trefě v tomto ročníku bundesligy Ivan Perišič. Na konečných 3:0 upravil tři minuty před koncem Daniel Caligiuri, jenž vstřelil obě branky svého týmu v minulém kole na hřišti Freiburgu (2:1).

Německá fotbalová liga - 9. kolo:

Brémy - Kolín nad Rýnem 0:1 (59. Ujah), Augsburg - Freiburg 2:0 (11. Verhaegh z pen., 66. Altintop), Dortmund - Hannover 0:1 (61. Kijotake), Eintracht Frankfurt - Stuttgart 4:5 (21. a 65. Madlung, 57. Meier, 61. Aigner - 34. a 36. Harnik, 51. a 84. Gentner, 82. Werner), Hertha Berlín - Hamburk 3:0 (59. a 85. Ben Hatira, 65. Heitinga), Hoffenheim - Paderborn 1:0 (73. Volland), Leverkusen - Schalke 1:0 (53. Calhanoglu), Wolfsburg - Mohuč 3:0 (15. Naldo, 59. Perišič, 87. Caligiuri), Mönchengladbach - Bayern Mnichov 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články