Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bayern bude v Římě hájit neprůstřelnost, PSG čeká Apoel

Praha - Nejslavnější klubová soutěž světa nabere na konci října a začátku listopadu na obrátkách. V dnešním programu 3. kola Ligy mistrů budou Chelsea a Paris St. Germain hájit dosavadní neporazitelnost v sezoně, Bayern Mnichov pak ve šlágru večera na hřišti AS Řím zkusí udržet stoprocentní bodovou bilanci z úvodních dvou zápasů a protáhnout sérii 748 minut bez inkasované branky. Toto utkání můžete sledovat na našem webu v podrobné on-line reportáži od 20:45.

Philipp Lahm
zdroj: ČTK/DPA autor: Tobias Hase

Bayern ještě neztratil ani bod, když v úvodních dvou zápasech vyhrál 1:0. Ve šlágru večera v Římě navíc bude hájit dlouhou sérii bez obdržené branky. "Očekávám hodně střel od AS Řím, naše defenziva projde velkou zkouškou. Ale do zápasu půjdeme jako do každého s cílem vyhrát," řekl brankář Manuel Neuer. Mimořádný zápas čeká obránce Bayernu Mehdiho Benatiu, který přestoupil do Německa v létě právě z AS Řím.

Italský celek figuruje po dvou zápasech skupiny na druhém místě, teď ale narazí na soupeře, který z posledních jedenácti venkovních zápasů Ligy mistrů prohrál jediný. "Čeká nás jeden z nejlepších týmů na světě, budeme outsiderem," připustil trenér AS Řím Rudi Garcia.

Chelsea v jedenácti zápasech nové sezony ještě neprohrála a v devíti z nich zvítězila. O víkendu triumfovala na půdě Crystal Palace 2:1 a o pět bodů vede Premier League. Málokdo očekává, že by série pěti soutěžních výher měla skončit proti Mariboru, zvlášť když "Blues" v úvodním domácím utkání skupiny jen remizovali 1:1 se Schalke. Nic na tom nemění ani absence zraněného kanonýra Diega Costy.

"Je to pro nás velmi důležitý zápas, protože chceme mít po polovině skupiny sedm bodů," řekl trenér Chelsea José Mourinho. "Neplánuji žádné velké změny v sestavě, protože nechci narušit rovnováhu v týmu. Věřím, že navážeme na poslední výborné výkony," dodal portugalský kouč.

Zřejmě znovu jen na lavičce bude český brankář Petr Čech, který v této sezoně odchytal za Chelsea jen zápas Ligového poháru s Boltonem a 66 minut ligového duelu s Arsenalem, v němž se zranil Thibaut Courtois. Belgická jednička se ale v dalším zápase vrátila mezi tyče.

PSG proti nebojácnému Apoelu

Ani Paris St. Germain v sezoně ještě nepoznal hořkost porážky a o prodloužení série bude usilovat na půdě Apoelu Nikósie. Francouzský šampion chce navázat na minulé vítězství 3:2 nad Barcelonou, ale situaci mu komplikuje marodka. Nejlepší střelec Zlatan Ibrahimovič nehraje od 21. září, zranění jsou i další hráči, například Ezequiel Lavezzi.

Apoel proto cítí šanci. "V posledních letech jsme udělali takový skok, že můžeme porazit každého, a nezáleží na tom, jak velké jméno to je. Bylo by ale bláznivé, pokud by Barcelona a PSG neskončily na prvních dvou místech," řekl k favoritům skupiny útočník Apoelu Tomás De Vincenti.

Barcelona chce doma s Ajaxem Amsterodam napravit předchozí porážku v Paříži a naladit se na víkendové "El Clásico" na půdě Realu Madrid. "Musíme se naplno soustředit na zápas s Ajaxem. Když nebudeme hrát dobře v úterý, může to změnit náladu před zápasem s Realem," varoval záložník Javier Mascherano.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články