Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Vrba: Že budeme mít šest bodů? Tomu jsem ani já nevěřil

Istanbul – Před začátkem kvalifikace se ne a ne dočkat s reprezentačním týmem vítězství. Od startu bojů o postup na mistrovství Evropy jsou však svěřenci Pavla Vrby stoprocentní, když po Nizozemcích zdolali i Turky. Kouč národního týmu po utkání přiznal, že o takovém startu kvalifikace ani nesnil.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK/AP autor: Uncredited

"Upřímně se přiznám, že jsem nevěřil, že budeme mít po dvou zápasech šest bodů. Kdyby mi to po losu někdo řekl, tak bych si myslel, že se zbláznil," řekl Vrba po zápase v Istanbulu.

Páteční výhra se vůbec nerodila lehce a kouč připustil, že s první půlí vůbec nebyl spokojený. "Měli jsme štěstí, že Turci z těch situací hlavně na jejich pravé straně nevytěžili víc. Po prvním poločase jsem poprvé za mého působení u národního mužstva trochu zvedl hlas. Jsem rád, že ve druhém poločase ta naše organizace byla mnohem lepší. To už bylo to, co bychom asi chtěli venku hrát," prohlásil český trenér.

Za velmi důležité považoval, že jeho svěřenci dokázali rychle zareagovat za inkasovaný gól v osmé minutě a za chvíli srovnali. "V každém zápase je strašně důležité, když dokážete rychle reagovat na branku, kterou dá soupeř. To jsou momenty, které vám pomohou postavit se na nohy," konstatoval Vrba.

Nakonec mohl být spokojený s tím, že postavil na stopera uzdraveného Tomáše Sivoka, který vstřelil možná klíčovou vyrovnávací branku. "Venca Procházka odehrál zápas proti Holandsku velmi dobře, ale já věřil tomu, že Tomáš má obrovské zkušenosti nejen z národního mužstva, ale i z pobytu tady v Turecku. To byl hlavní důvod, proč jsem se rozhodl pro dvojici Sivok, Kadlec. Je pravda, že v první půli mohli být jistější, ale v té druhé byli oba dva excelentní," řekl Vrba.

Češi po dvou zápasech figurují o skóre za vedoucím týmem tabulky Islandem, podle Vrby ale zdaleka ještě není o ničem rozhodnuto. "Pořád stejně favorizuji Holandsko a Turecko pořád patří k týmům, které budou bojovat o druhé místo. Čeká nás ještě hodně zápasů a nesmíme nic podcenit," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články