Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Rosický: Nikomu se nelíbí, když nehraje, ale stejně se teď nic nedá dělat

Praha – Pouze jedinkrát v této sezoně nastoupil za Arsenal v základní sestavě. Situace Tomáše Rosického v londýnském celku tak není ideální, ale kapitán reprezentace ji v současnosti neřeší. Dle něj nejde dělat nic jiného než čekat na šanci, protože přestupové okno se znovu otevře až v lednu. Velkou frustraci však Rosický necítí.

Tomáš Rosický
zdroj: EMPICS autor: Adam Davy

Český středopolař, který v sobotu oslavil 34. narozeniny, v dosavadním průběhu sezony zasáhl do šesti soutěžních zápasů, jen v Ligovém poháru nastoupil v základní sestavě. "Nic nového není ani se momentálně dít nebude. Samozřejmě se nelíbí nikomu, když nehraje. Jsou to fráze, ale nevím, co bych k tomu říkal víc," řekl Rosický.

"Teď o tom nepřemýšlím, protože na to není čas, místo... Stejně je všechno zavřené a nic se dělat nedá. Musím být dobře připravený, když se něco stane. Nic neřeším," doplnil.

Zápasy národního týmu nebere jako vysvobození. "Není to pro mě žádný balzám, sem jezdím vždycky rád. Na druhé straně se to nestaví do fáze nějaké obrovské frustrace. Tak to ve fotbale někdy chodí. Nejsilnější přežijou, to je jednoduché. Musím být trpělivý a vydržet, snad se to otočí. Tady není jiné východisko," prohlásil Rosický.

"Čeká nás moc težký, ale nádherný zápas"

V pokračování evropské kvalifikace se s českým týmem v Turecku a Kazachstánu pokusí potvrdit nečekanou úvodní domácí výhru nad Nizozemskem. Na páteční duel v Istanbulu se Rosický hodně těší. "Jasně že nás čeká moc těžký zápas, na druhou stranu nádherný zápas v divoké atmosféře. I když Turci prohráli první utkání na Islandu 0:3, tak nás čeká výborný soupeř, který je technicky na výši a hraje dobrý fotbal," ocenil bývalý hráč Sparty Praha a Dortmundu.

Obavy má z přesunu ke druhému utkání do Kazachstánu, kde se bude hrát na umělé trávě a asi při teplotách okolo bodu mrazu. "Hned po zápase takováhle cesta. Na umělé trávě jsem hrál naposled v žácích. Upřímně já z toho obavy mám, protože nevím, jak na to budu reagovat. Netrénoval jsem na tom, nehrál. V Anglii s tím do styku nepřijdete," řekl Rosický.

"Cestování mě nebaví, vadí mi a nedělá mi dobře. Samozřejmě bez toho to nejde. Nejde jenom o cestu letadlem. Jedete na letiště, čekáte tam. Já na to někdy hůř reaguju," uvedl Rosický, který chce z venkovních duelů šest bodů. "Říkal jsem před zápasem s Nizozemskem, že chci každý zápas vyhrát. Do obou zápasů půjdu s tím, že je budu chtít vyhrát. Nic se nemění," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články