Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jihlava pod novým trenérem Kučerou porazila Slavii a opustila poslední místo

Jihlava – Fotbalisté Jihlavy vyhráli první zápas pod vedením nového trenéra Romana Kučery, když doma porazili Slavii 1:0. Jedinou branku zápasu dal v 25. minutě Vladimír Kukol a Vysočina tak o bod přeskočila Hradec Králové a už není poslední.

Utkání Jihlava - Slavia
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Oba trenéři před vzájemným zápasem sáhli ke změnám v sestavě. V domácí překvapivě chyběl dosavadní kapitán Vaculík, z Prahy zase nepřijel kapitán Latka a ani nejlepší střelec týmu Milan Škoda. Změny byly v úvodu znát spíše na straně Jihlavy, protože Slavie byla lepším týmem, ale bez jakéhokoliv efektu.

Na druhé straně gólově udeřilo hned z první šance. V 25. minutě Jánoš přihrávkou mezi stopery vybídl ke skórování Mešanoviče, jeho střelu dokázal brankář Hrubeš ještě vyrazit, ale dobíhající Kukol přesnou střelou k tyči poslal Jihlavu do vedení.

Neuplynulo ani šest minut a Vysočina mohla vést o dva góly. Tlustý unikl po pravé straně, odcentroval do vápna, ale v pádu hlavičkující Kučera nastřelil jen pravou tyč hostující branky. Po hodině hry se po kombinaci s Harbou dostal do šance Mešanovič, ale na poslední chvíli ho zastavil stoper Bílek. Blízko branky byl také v 72. minutě Tlustý, ale jeho střelu včas zablokoval Baéz.

Hosté hrozili jen po nákopech do vápna a standardních situacích a Jihlava si první domácí výhru v sezoně pohlídala. Naopak Slavia si natáhla černou sérii a v lize prohrála už pátý zápas za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vysočina Jihlava - Slavia Praha

Vysočina Jihlava - Slavia Praha 1:0 (1:0)

Branka: 25. Kukol. Rozhodčí: Marek - Pelikán, Nádvorník. ŽK: Kukol (Jihlava). Diváci: 3593.

Jihlava: Hanuš - Tlustý, Šourek, J. Krejčí, Hybš - Jánoš (82. Šulek), T. Kučera - Jungr (88. Fulnek), Harba, Kukol - Mešanovič (65. Kovář). Trenér: R. Kučera.

Slavia: Hrubeš - Dobrotka, Kodr, Bílek, Juhar - Zmrhal, Baéz (80. Diop) - Prošek (46. Piták), Boudjemaa (63. Petr), M. Černý - Balaj. Trenér: Beránek.

Josef Jinoch (sportovní manažer Jihlavy): "Jsme rádi, že jsme získali tři body, které jsme velmi nutně potřebovali do tabulky. Myslím, že za výkon v celém utkání jsme si vítězství i zasloužili. Měli jsme podle mého názoru dost šancí na to, abychom výhru potvrdili. Utkání trenérsky vedl Kučera, ale nemá profi licenci, tak jsem musel být oficiálním trenérem jmenován já. Bylo to nejjednodušší řešení, které vzešlo z krizového scénáře."

Miroslav Beránek (trenér Slavie): "My jsme nezopakovali výkon proti Spartě, nevytvořili jsme si tolik šancí a potřetí v řadě jsme bez vstřeleného gólu. Do zápasu jsme sice vstoupili aktivně, ale pak jsme začali dělat chyby a gól s námi zamával. O přestávce jsme kladli hráčům na srdce, aby hráli víc kolektivně. Ale na můj vkus jsou některé věci pomalé. Když už jsme se do finální fáze dostali, tak nám chyběla kvalita a přesnost. Vysočina před zápasem nebyla stejně jako my v jednoduché situaci. Latka a Škoda chyběli kvůli zranění. Teď máme výhodu, že je reprezentační pauza a snad se stihneme dát dohromady. Máme dostatek zkušených hráčů, kteří musí převzít zodpovědnost. Na druhé straně kapitán a nejlepší střelec týmu chybí vždy."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy