Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kvalita Neapole je jinde, uznal Straka. U Slovanu zatím zůstává

Bratislava – Při hodnocení zápasu proti Neapoli kouč bratislavského Slovanu jen uznale pokýval. "Soupeř nám ukázal svou kvalitu. Je někde jinde a musíme to respektovat," prohlásil František Straka. Po prohře 0:2 je tak jeho tým zatím bez bodu. Český trenér tak podle spekulací možná bude v neděli na hřišti vedoucího celku slovenské ligy Trenčína hrát o svou budoucnost u týmu.

František Straka
zdroj: ČTK

Při předčasném odchodu od týmu by tak Straku mohlo mrzet, že nestihne dvojzápas proti pražské Spartě, ke které dlouhodobě neskrývá svůj vřelý vztah. Slovan Bratislava je aktuálně už šest soutěžních zápasů bez vítězství.

Velkou zásluhu na čtvrteční výhře Neapole měl slovenský záložník Marek Hamšík, který jednu branku dal a na druhou přihrál Higuaínovi. "Byl to pro mě výjimečný zápas, vždyť jsem se vrátil před slovenské fanoušky. A moc jim děkuji, že mě při střídání vytleskali," citoval Hamšíka server Sport.sk. 

Kapitána Neapole pochválil i Straka. "Už na tiskové konferenci před zápasem jsem mluvil o tom, že to je úžasný hráč. Absolutně to potvrdil," prohlásil trenér, který už myslí na další zápas Evropské ligy se Spartou. "Bude pro nás klíčový a rozhodne o tom, jestli udržíme šanci na postup. A také bychom chtěli ukončit naši sérii porážek," dodal Straka.

Od začátku utkání v Bratislavě byla Neapol aktivnější, vypracovala si několik šancí a v 35. minutě se radovala z gólu, když Hamšík po centru Koulibalyho překonal hlavou vybíhajícího gólmana Perniše. I nadále měla Neapol více ze hry, Slovan v první půli Cabrala v brance Italů ani jednou neohrozil. 

V druhém dějství se dvakrát do šance dostal Milinkovič, v 74. minutě ale výhru hostů pojistil střídající Higuaín, kterému poslal přesný centr do vápna Hamšík. Svěřenci Františka Straky tak zůstali bez bodu, Neapol je naopak ve "sparťanské" skupině stoprocentní.

Ohlédnutí za druhým kolem Evropské ligy včetně sestřihů (//sport/fotbal/288030-neapol-si-poradila-se-slovanem-tottenham-ztratil-body-s-besiktasem/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovan Bratislava - Neapol
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články