Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Neapol si poradila se Slovanem, Tottenham ztratil body s Besiktasem

Londýn – Ve "sparťanské" skupině I zvítězila Neapol na hřišti Slovanu Bratislava 2:0, gól a asistenci si připsal slovenský kapitán italského celku Marek Hamšík. Souboj favoritů na postup ze skupiny C mezi Tottenhamem a Besiktasem 1:1. Turecký celek sice měl celý zápas převahu, vyrovnat se mu však podařilo až v 89. minutě z pokutového kopu, jenž proměnil Demba Ba. Utkání jsme sledovali v podrobném textovém on-line přenosu. Uvnitř článku najdete sestřihy všech zápasů 2. kola.

Brankář Tottenhamu Hugo Lloris
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: David Klein

Od začátku utkání v Bratislavě byla Neapol aktivnější, vypracovala si několik šancí a v 35. minutě se radovala z gólu, když Hamšík po centru Koulibalyho překonal hlavou vybíhajícího gólmana Perniše. I nadále měla Neapol více ze hry, Slovan v první půli Cabrala v brance Italů ani jednou neohrozil.

V druhém dějství se dvakrát do šance dostal Milinkovič, v 74. minutě ale výhru hostů pojistil střídající Higuaín, kterému poslal přesný centr do vápna Hamšík. Svěřenci Františka Straky tak zůstali bez bodu, Neapol je naopak ve "sparťanské" skupině stoprocentní.

Besiktas v Anglii remizoval s Tottenhamem 1:1. V 27. minutě otevřel skóre domácí Kane a Besiktas se v čele s aktivní dvojicí Ba - Sahan dlouho snažil vyrovnat. Povedlo se mu to v 89. minutě, kdy Ba proměnil penaltu po Chirichesově ruce v šestnáctce. V obraně istanbulského celku nastoupil Sivok a odehrál celý duel.

Dněpropetrovsk v sestavě s Mazuchem sice dostal v 28. minutě zápasu na hřišti St. Etienne možnost kopat penaltu za zákrok Perrina na unikajícího Kaliniče, sám faulovaný útočník ji ale neproměnil. Gólman Ruffier proti jeho pokusu reflexivně zasáhl a týmy si po bezbrankové remíze rozdělily body.

Villarreal porazil Apollon Limassol 4:0, dvakrát se trefili Moreno a Espinosa. Španělé tak vyhráli posledních deset domácích zápasů v Evropské lize. Útočník Rezek z kyperského týmu do zápasu nastoupil v 48. minutě. 

Lille uhrálo remízu ve Wolfsburgu, Sevilla ztratila s Rijekou

Lille s obráncem Rozehnalem v základní sestavě remizovalo na hřišti Wolfsburgu 1:1. Přestože byl francouzský celek po většinu času spíše pod tlakem "Vlků", v 77. minutě kopal po Rodriguezově ruce penaltu a Origi ji proměnil. Wolfsburg ale stihl vyrovnat, o pět minut později se trefil zpoza vápna De Bruyne.

Vítěz minulého ročníku Evropské ligy Sevilla v Rijece pouze remizovala 2:2. Po poločase šel do šaten sice s jednobrankovým vedením španělský tým, v 52. minutě byl ale vyloučen Kolodziejczak za faul v pokutovém území a Kramarič penaltu s přehledem proměnil. Patnáct minut nato navíc skóroval Kvržič, porážce zabránil až v nastavení střídající M'Bia.

Fiorentina si bez problémů poradila s Dinamem Minsk 3:0 a připsala si druhou výhru. Inter Milán rovněž neztratil podruhé ani bod, ázerbájdžánský Karabach porazil 2:0 zásluhou D'Ambrosia a Icardiho. Také další italský celek FC Turín uspěl, ale o výhře 1:0 nad Kodaní rozhodl až ve čtvrté minutě nastavení z penalty Quagliarella.

Stejným poměrem vyhrál také Celtic bez Filipa Twardzika v sestavě nad Dinamem Záhřeb. Everton remizoval 1:1 na hřišti Krasnodaru, kde v 43. minutě poslal ruský celek do vedení Brazilec Ari, bod pro hosty v závěru získal Eto'o. 

Výsledky 2. kola Evropské ligy:

Slovan Bratislava - Neapol 0:2, Dynamo Moskva - PSV Eindhoven 1:0, Rijeka - Sevilla 2:2, Feyenoord Rotterdam - Standard Lutych 2:1, Krasnodar - Everton 1:1, Wolfsburg - Lille 1:1, Dynamo Kyjev - Steaua Bukurešť 3:1, Aalborg - Rio Ave 1:0, Guingamp - PAOK Soluň 2:0, Dinamo Minsk - Fiorentina 0:3, Lokeren - Metalist Charkov 1:0, Trabzonspor - Legia Varšava 0:1, FC Curych - Mönchengladbach 1:1, Villarreal - Apollon Limassol 4:0, HJK Helsinky - FC Bruggy 0:3, FC Turín - FC Kodaň 1:0, Asteras Tripolis - Partizan Bělehrad 2:0, Tottenham - Besiktas Istanbul 1:1, Astra Giurgiu - Salcburk 1:2, Celtic Glasgow - Dinamo Záhřeb 1:0

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články