Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Trenér Rada končí na lavičce Jihlavy

Praha - Na lavičce fotbalistů Jihlavy skončil trenér Petr Rada i jeho asistent Zdeněk Klucký. Vedení posledního klubu prvoligové tabulky je po dlouhém pondělním jednání odvolalo, týmu se ujal dlouholetý trenér mládeže Roman Kučera.

"Petr Rada a Zdeněk Klucký zaslouží velký díky za práci, kterou v FC Vysočina odvedli. Sehráli důležitou roli v našem herním a výsledkovém vzestupu v uplynulé sezoně, kdy tým dovedli od sestupových starostí až k 8. místu v nevyšší soutěži. Bohužel, vstup do aktuálního ročníku Synot ligy zůstal výrazně za naším očekáváním a my na nepříznivou situaci byli nuceni zareagovat," uvedl předseda představenstva FC Vysočina Jiří Pech.

Vysočiná má po devíti zápasech nové sezony na kontě čtyři body. Na první Jihlavané dosáhli až v šestém kole po domácí bezbrankové remíze s Českými Budějovicemi, do té doby také vstřelili jediný gól. Náznak zlepšení znamenala výhra na půdě nováčka Hradce Králové 3:0, následovaly ale porážky doma s Příbramí a v minulém kole v Praze s Duklou 1:4. "Poslední místo v tabulce má hlubší příčiny a není spojeno pouze s trenérským vedením mužstva, cítíme však, že tým potřebuje okamžitý impulz," vysvětlil Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Rada už netrénuje Jihlavu

Kučera je dočasným řešením

Nový trenér Kučera převezme tým jen prozatímně. "Příchod trenéra Romana Kučery představuje dočasné řešení maximálně do konce podzimní sezony. Vnímáme u něj zodpovědnost za další vývoj klubu a velké odhodlání pomoci FC Vysočina ve složité situaci. Zároveň tak získáváme prostor k nalezení trenérské osobnosti, která bude zárukou dlouhodobé koncepční práce s týmem," dodal Pech.

Kučera se ujal prvního tréninku mužstva už dnes dopoledne. Pomáhal mu s ním dlouholetý kapitán jihlavského týmu a asistent juniorky Michal Kadlec. Klubové vedení o situaci jednalo celou noc. "V osm hodin ráno jsem se dozvěděl, že nastupuji k A týmu. Moc času na přemýšlení jsem neměl. Jsem ale přesvědčen, že to bylo správné rozhodnutí," řekl Kučera. Přiznal, že o místu prvoligového trenéra nikdy neuvažoval a nabídku přijal s ohledem na současnou mimořádnou situaci, v níž se klub ocitl.

Nový trenér Jihlavy Roman Kučera:

"Hlavní cíl je zastavit výsledkový a herní propad. Dostali jsme mnoho gólů a málo jich vstřelili. Budeme hrát ze zajištěné obrany a spoléhat na brejky. Jsme v situaci, kdy si nemůžeme dovolit experimentovat."

V sobotu bude mít Roman Kučera trenérskou premiéru před domácím publikem v duelu se Slavií. "Chystám změny minimálně na třech místech v sestavě. Budeme pracovat tak, abychom vyhráli. Když budeme mít vítěznou mentalitu a nakazíme tím hráče a všechny okolo, tak věřím, že můžeme utkání zvládnout," vyjádřil přesvědčení nový jihlavský trenér.

Padesátiletý Kučera přišel do jihlavského klubu před dvanácti lety z Havlíčkova Brodu. Postupně trénoval všechny mládežnické týmy od mladších žáků po juniorský tým, který vede tři sezony. Současně vedl v letech 2010 a 2011 českou reprezentační šestnáctku. Letos v lednu obdržel ocenění pro nejlepšího trenéra v juniorské a dorostenecké kategorii. V ligovém týmu se setká se svým synem, středopolařem Tomášem Kučerou.

Rada převzal Vysočinu před rokem koncem listopadu, kdy nahradil odvolaného Františka Komňackého. Tehdy byla Jihlava rovněž v tabulce poslední, sezonu ale zakončila na osmém místě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články