Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona vyzývá PSG, Ibrahimovič bude chybět

Praha - Fotbalová Liga mistrů pokračuje v týdnu 2. kolem základních skupin. Šlágrem programu je souboj Paris St. Germain s Barcelonou, v němž budou Katalánci hájit neprůstřelnost v dosavadním průběhu sezony. Francouzský šampion půjde do duelu značně oslaben, protože mu kvůli zranění chybí nejlepší střelec a bývalý hráč soupeře Zlatan Ibrahimovič. Ve hře bude i Chelsea, která se představí na hřišti Sportingu Lisabon. Na případnou šanci opět čeká brankář Petr Čech, jenž odchytal za Londýňany z osmi zápasů sezony pouze v minulém týdnu duel Ligového poháru s Boltonem. Zápas Paris St. Germain - Barcelona sledujte od 20:45 v textovém on-line přenosu.

Souboj Ibrahimoviče s Barcelonou, s níž se před čtyřmi lety nerozešel v dobrém, měl být hitem dne, nakonec z něj ale sešlo. Švédský útočník kvůli problémům s patou vynechal poslední dva zápasy a do úterního souboje se nestihne vyléčit. Pro pařížský klub to bude velké oslabení, protože bez Ibrahimoviče vyhrál jen 40 procent duelů. PSG navíc bude s největší pravděpodobností postrádat i další opory Lavezziho a Thiaga Silvu.

"Jestliže je Ibrahimovič zraněný, je to pro jejich tým velká ztráta. Ale Paris St. Germain není jen Ibrahimovič," řekl trenér Barcelony Luis Enrique. Jeho tým v sedmi zápasech nové sezony neinkasoval ani gól a v součtu se závěrem minulého ligového ročníku drží čisté konto už 671 minut. V Paříži ale projde Barcelona velkou zkouškou, protože francouzský mistr doma v pohárech už 29 utkání po sobě neprohrál. Navíc touží po odvetě za vyřazení ve čtvrtfinále sezony 2012/13, kdy vypadl jen kvůli nižšímu počtu vstřelených branek venku.

"Určitě půjdou do zápasu s myšlenkami na to, že nás mohou porazit. Viděl jsem jejich zápas na půdě Ajaxu, a i když remizovali 1:1, jsou podle mě týmem, který může v této sezoně Ligu mistrů vyhrát. Mají skvělou ofenzivu," řekl Enrique, který se v katalánském dresu sešel v sezoně 1996/97 jako hráč s nynějším koučem PSG Laurentem Blankem.

Zajímavosti před utkáním:

- PSG v prvním zápase skupiny remizoval na půdě Ajaxu Amsterodam 1:1, Barcelona porazila doma APOEL Nikósie 1:0

- v posledním měření sil ve čtvrtfinále LM sezony 2012/13 skončily oba zápasy remízou, Barcelona postoupila díky většímu počtu gólů venku

- PSG doma v pohárech neprohrál 29 utkání po sobě

- PSG v minulé sezoně LM vyhrál 4 z 5 domácích zápasů

- PSG doma prohrál jediný z 10 zápasů se španělskými týmy

- PSG neprohrál ani jeden z 10 soutěžních zápasů nové sezony, ve 4 z posledních 5 duelů ale pouze remizoval 1:1

- jediná výhra Barcelony ve vzájemných zápasech se zrodila ve finále PVP 1996/97

- trenéři obou týmů Laurent Blanc (PSG) a Luis Enrique (Barcelona) spolu v sezoně 1996/97 hráli v Barceloně, ve finále PVP nastoupil jen Enrique

- Barcelona prohrála ve 4 a zvítězila jen ve 2 z posledních 8 venkovních zápasů LM

- Barcelona neprohrála a neinkasovala ani v jednom ze 7 soutěžních duelů sezony, v soutěžních zápasech drží čisté konto už 671 minut

- Barcelona naposledy vyhrála ve Francii v sezoně 2001/02 - Ibrahimovič (PSG) působil v sezoně 2009/10 v Barceloně, kvůli problémům s patou ale nebude hrát, nenastoupí ani další útočník Lavezzi a zřejmě i stoper Thiago Silva

- v Barceloně hrávali z týmu PSG i Motta a Maxwell

Trenér Chelsea José Mourinho zase na začátku 90. let dělal asistenta v týmu nadcházejícího soupeře "Blues" Sportingu Lisabon. Před návratem do rodné vlasti ale kontroverzní kouč myslí jen na to, jak napravit úvodní domácí remízu 1:1 se Schalke. Chelsea na Portugalce umí, vyhrála posledních šest vzájemných měření sil. "Moje působení v Lisabonu je už historie. Nyní se soustředím jen na to, abychom vyhráli," řekl Mourinho, který vedl v Portugalsku také Benfiku Lisabon, Leiriu a FC Porto.

Ke šlágrům večera bude patřit i souboj Manchesteru City s AS Řím. Anglický šampion potřebuje bodovat po úvodní prohře na stadionu Bayernu Mnichov, celek z italské metropole je ale na startu sezony ve formě, protože vyhrál všech šest soutěžních zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
PSG bez Ibrahimoviče vyzve Barcelonu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články