Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Baroš míří zpět do Baníku, zdravotně už je v pořádku

Ostrava - Bývalý reprezentační útočník Milan Baroš se vrací do fotbalového Baníku Ostrava. Nejlepší střelec mistrovství Evropy 2004 se do Baníku vrací podruhé v kariéře, strávil tam už jarní část sezony 2012/13. Poté zamířil do tureckého Antalyasporu, kde si vážně poranil koleno, a letos ještě nehrál.

Do Baníku přišel Baroš poprvé v roce 1993 a o pět let později jako sedmnáctiletý debutoval v A týmu. V Ostravě hrál do konce roku 2001, poté se přesunul do Liverpoolu. V dresu jednoho z nejslavnějších anglických klubů vyhrál společně s českým spoluhráčem Vladimírem Šmicerem v roce 2005 Ligu mistrů.

V létě po zisku trofeje Baroš přestoupil do Aston Villy. Poté vystřídal dresy Lyonu, Portsmouthu a před prvním návratem do Ostravy hájil barvy Galatasaraye. V jeho dresu se stal nejlepším střelcem turecké ligy. Loni na jaře odehrál za Baník devět utkání a vstřelil pět branek. Následoval letní přestup do Antalyasporu, kde stihl 13 zápasů, než si loni v prosinci přetrhl přední zkřížený vaz a poškodil si i postranní vaz.

Je nám líto, video expirovalo.
Milan Baroš se vrací do Baníku

Během léta se objevila informace, že by si mohl Baroš zkusit angažmá v nově vzniklé indické Superlize, ale koleno si vyžádalo delší rekonvalescenci. Nyní je však již zdravotně v pořádku a připraven vrátit se na trávník. V reprezentaci působil Baroš v letech 2001 až 2012. Odehrál 93 zápasů, ve kterých nastřílel 41 gólů, což ho řadí na druhé místo v české historii za jeho dlouholetého spoluhráče Jana Kollera (55).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články