Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bohemians v Ďolíčku dominovali a nad Slavií vyhráli 2:0

Praha – Pražskému derby mezi Bohemians 1905 a Slavií dominovali po celý zápas domácí klokani a po právu zvítězili 2:0. V 60. minutě proměnil penaltu Jindřišek, v 77. minutě přidal druhou branku střídající Lietava. Poslední desetiminutovku navíc odehráli slávisté bez vyloučeného obránce Milana Nitrianského. "Klokani" si v této sezoně domácí soutěže připsali premiérové vítězství ve vyprodaném Ďolíčku. Slavia prohrála čtvrté z posledních pěti kol. Náš web nabídl textovou on-line reportáž.

Bohemians 1905 - Slavia
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

První střeleckou možnost si vypracovali ve třetí minutě Bohemians, když Šírlova rána skončila vedle tyče. I poté byli domácí aktivnější a soupeře takřka nepouštěli z jeho vlastní poloviny.

Ve 23. minutě Šírlův centr vyrazil slávistický brankář Hrubeš před Mosqueru, ale kolumbijský záložník z voleje přestřelil. Ještě blíže k vedoucí trefě byl za deset minut Bratanovič. Střelou z úhlu těsně minul tyčku, navíc si Nitrianský málem vstřelil vlastní gól.

Jedinou větší možnost hostů měl Škoda, když si naběhl na Nitrianského centr do šestnáctky a hlavičkoval vedle. Úplný závěr půle patřil opět Bohemians. Nejprve střelu Moravce z bezprostřední blízkosti vykopl z brankové čáry stoper Latka a tečovaný pokus Rady už vytáhl gólman Hrubeš.

"Klokani" měli převahu i po změně stran

Bratanovič našel před brankou volného Pauscheka, který místo střely prodloužil na Mikuše a jeho pokus zlikvidoval Hrubeš. Na druhé straně se poprvé blýskl gólman Švenger, když vychytal Juhara. Domácí pokračovali v náporu, ale také v nebývalém zahazování šancí. Po úniku na levé straně znovu selhal Bratanovič a netrefil prostor tří tyčí. Vysvobození pro Bohemians přišlo po hodině hry. Rozhodčí Orel písknul za sporný kontakt Černého s Mosquerou penaltu a tu se štěstím proměnil kapitán Jindřišek.

Bohemians přečkali šanci Balaje a v 77. minutě přidali druhý gól. Tvrdou střelou se prosadil střídající Lietava. Radost z třetího zásahu o chvíli později překazila Pauschekovi tyčka po dalším zákroku Hrubeše. Zmar Slavie podtrhl v 81. minutě Nitrianský, který dostal druhou žlutou kartu a hodně mu zhořkl jubilejní stý ligový duel v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Bohemians 1905 - Slavia

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 2:0 (0:0)

Branky: 60. Jindřišek z pen., 77. Lietava. Rozhodčí: Orel - Jiřík, Hock. ŽK: Mosquera - Gecov, Nitrianský, M. Černý. ČK: 81. Nitrianský. Diváci: 5 000 (vyprodáno).

Sestavy:

Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Šírl - Jindřišek, J. Rada - Moravec (90. Engelmann), Mosquera (88. Bartek), Bratanovič - Mikuš (71. Lietava). Trenér: Pivarník.

Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Latka, Bílek, Juhar - M. Černý, Baéz (65. R. Hrubý), Gecov (46. Kodr), Zmrhal - Milan Škoda - Balaj (77. V. Vukadinovič). Trenér: Beránek.

Roman Pivarník (trenér Bohemians): "Jsem rád, že jsme znovu měli plný stadion a dokázali jsme zápas zvládnout výsledkově i po herní stránce. Musím říct, že jsme v zápase dominovali po každé stránce. Hráli jsme kombinační fotbal s krásnými akcemi a vytvářeli jsme si šance. Určitě jsem spokojený, musím hráčům a divákům poděkovat."

Miroslav Beránek (trenér Slavie): "Musím pogratulovat soupeři, protože byl lepší. Bohužel jsme mu to naší hrou umožnili. Asi nám chybí hodně věcí od těch základních, jako je kompaktnost a pracovitost. Věděli jsme, že pokud tady chceme uspět, individuální výkony musí být mezi 90 až 100 procenty. Myslím, že byly tak u třech čtyřech hráčů. Prohráváme souboje vepředu i vzadu, jsme málo agresivní. Tímhle fotbalem nemůžeme nic vyhrát."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články