Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzeň se od čela výrazněji neodpoutala, v Liberci remizovala 1:1

Liberec - Fotbalisté vedoucí Plzně v dohrávce 7. kola první ligy remizovali v Liberci 1:1 a v čele tabulky vedou o jeden bod před Spartou a Jabloncem. Skóre otevřel Václav Pilař, ve druhém poločase srovnal Josef Šural. Liberec popáté v sezoně bral jeden bod a je dvanáctý. Zápas jsme sledovali v textové on-line reportáži.

Utkání Liberec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Souboj dvou týmů, které v minulé sezoně došly až do jarní části Evropské ligy, ale letos vypadly už ve 3. předkole, nabídl od úvodu velmi atraktivní podívanou. Liberec proti vedoucímu týmu tabulky začal aktivně, ale z první větší akce udeřili hosté.

Procházkovu ránu zpoza vápna Šural nechtěně tečoval do Koláře, od něhož se míč odrazil před branku a pohotový Pilař z dorážky zavěsil pod břevno. Plzeňský středopolař tak navázal na vítěznou trefu z kvalifikace mistrovství Evropy proti Nizozemsku. Slovan zároveň ve čtvrtém domácím utkání sezony poprvé inkasoval.

Západočechům takový vývoj vyhovoval. Dobře bránili a vyráželi do nebezpečných protiakcí. Ve 22. minutě nabil Řezník Chramostovi, ale ten pálil nad. Ještě větší šanci spálil hostující útočník o chvíli později, když po Vaňkově kolmici sám před Kolářem trefil nohu domácího gólmana.

"Měl určitě vedení pojistit a pak bychom už asi dokráčeli k výhře. Musíme koncovku pilovat, kdyby Chramosta byl tutový zabiják, už má deset gólů," posteskl si trenér Miroslav Koubek nad spalováním šancí, které Plzeň provází.

Zápas neztratil tempo ani ve druhém poločase

Plzeň byla silná na míči a v úvodu druhé půle na několik minut zamkla soupeře před jeho vápno. Výsledkem byla Petrželova hlavička, která těsně minula tyč. Hosty zahozená šance následně přišla draho.

Šural v 58. minutě zkusil z velkého úhlu střelu na bližší tyč a Kozáčik překvapivě propustil balon do sítě. Domácí útočník navázal na povedené minulé kolo s Ostravou, v němž zaznamenal hattrick.

"Kdyby tam byl náš brankář, ten by se načapat nenechal. Ví, že to zkouším, když si nejsem úplně jistý na přihrávku. Je to chytrý gól, kdyby nešel gólman na přihrávku, zpracuje si to nohou," podotkl Šural. "Byl to specifický gól. Ostrý úhel a Matúš sám po zápase přiznal, že ho to zaskočilo. Naklonil se na centr a Šural ho překvapil," uvedl Koubek.

Plzeň chtěla okamžitě odpovědět, ale Vaněk se dožadoval penalty marně. Vzápětí zabránil Pilařovi v druhém gólu skvělým zákrokem Kolář a volný Chramosta následně hlavičkoval jen do obránce. I Liberec chtěl penaltu, ale sudí Šuralův souboj s Limberským jako faul neposoudil. Slovan si poté vytvořil tlak, střídající Hadaščok však mířil nad. Strhující zápas gradoval, vítěznou trefu už ale nikdo nepřidal.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)

Branky: 58. Šural - 9. Pilař. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Obročník, Delarge, Pimpara, Karišik - Procházka, Hejda, Limberský, Řezník. Diváci: 5 918.

Liberec: O. Kolář - Coufal, Pimpara, Karišik, Fleišman - Obročník (56. Dydowicz) - Delarge (65. Hadaščok), Ďubek, Pavelka, Frýdek (87. Mudra) - Šural. Trenér: Slovák.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (61. Hořava), D. Kolář, Pilař (89. Kovařík) - Chramosta (79. Tecl). Trenér: Koubek.

Samuel Slovák (trenér Liberce): "Zápas měl vysokou úroveň, napětí i výbornou kulisu. Musel se každému líbit. Samozřejmě jsme chtěli doma vyhrát, i když jsme věděli, že hrajeme proti velmi kvalitnímu týmu. Při troše štěstí se nám to mohlo podařit, protože jsme měli fáze hry, kdy jsme byli velmi nebezpeční. Ale to měla i Plzeň.

Miroslav Koubek (trenér Plzně): "Soupeř byl dobrý, ale utkání jsme měli vyhrát, o tom jsem přesvědčený. Musím to hodnotit jako určitou ztrátu. Na druhou stranu v této fázi ještě není podstatné, jestli někdo vede o bod, dva nebo tři. Těch zápasů je ještě moc."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články