Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Beránek: Do konce podzimu se ukáže, jak na tom skutečně jsme

Praha – Zatímco začátek sezony jim vyšel na výbornou a po loňských bojích o sestup se vyšvihli do čela tabulky, v současnosti se fotbalisté Slavie výsledkově trápí. Po reprezentační pauze nestačili na Zbrojovku, což byla jejich třetí prohra z posledních čtyř kol. Podle trenéra Miroslava Beránka to ukazuje, že cesta vzhůru po minulých neúspěšných sezonách Pražanů nebude přímá a že ze dna nejde hned vyskočit na samotný vrchol.

"Víme, že ta cesta, po které chceme jít, nebude přímá, že takové výpadky přijdou. Není možné během dvou tří měsíců vyskočit z úplného dna na samý vrchol. To by bylo divné a to by ani nevypovídalo o kvalitě ligy," řekl Beránek. "Do konce podzimu se teď ukáže, jak na tom jsme," dodal zkušený kouč, který převzal Slavii v letní pauze.

Potvrdil, že podobné zápasy jako s Brnem byly důvodem, proč na začátku sezony brzdil přehnanou euforii. Slavia ještě po pěti kolech vedla tabulku, teď ale prohrála tři z posledních čtyř kol a navíc vypadla i z Poháru České pošty.

"Bylo vidět, že nás poznamenala zranění a nemoci. Hráči sice v základní sestavě nastoupili, protože chtěli hrát, ale projevilo se to," mínil Beránek. "Zadruhé nemůžeme vyhrát, pakliže neproměníme šance. Měli jsme jich možná nejvíc za celý podzim, proti Plzni jsme si vytvořili jednu dvě a dali jeden gól. Nebyli jsme na rozdíl od soupeře produktivní," hledal Beránek příčiny porážky se Zbrojovkou.

Věří, že se jeho tým oklepe. "Naším cílem a základní filozofií je, že z každé, byť nepříjemné porážky a nepovedených situací se chceme poučit. S jednotlivými hráči je rozebereme a budeme se snažit o to, aby se prostě neopakovaly. Pokud se z porážky poučíte, pak má smysl," řekl Beránek.

Možnost nápravy budou mít slávisté v příštím kole v malém pražském derby proti Bohemians 1905 v Ďolíčku. "Zanalyzujeme si zápas, pustíme si klíčové momenty, probereme si důležité situace. Teď se z toho otřepeme, hráčům jsme řekli, že porážky na cestě přijít mohou. Budeme se hráčům snažit zvednout sebevědomí a připravíme se tak, abychom tuhle ztrátu dohnali třeba už na Bohemce," dodal Beránek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články