Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Posila před Nizozemskem. Čechům radí už i Brückner

Praha – Jestli to někdo v českém táboře na Nizozemce umí, je to Karel Brückner. Pod jeho vedením dosáhl národní tým na legendární obrat na EURU 2004. A právě bývalý reprezentační kouč a v současnosti poradce Pavla Vrby se zapojil do přípravy na úterní střetnutí proti "Oranjes", což mezi hráči vyvolalo pozitivní odezvu.

Karel Brückner
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Říkal, že Nizozemci hrají dost vysoko. Sám se včera zapojil do tréninku a chtěl po nás skryté přihrávky za obranu," řekl útočník Matěj Vydra.

Brückner Nizozemce přelstil na evropském šampionátu v roce 2004, kdy se jeho celku povedl památný obrat z 0:2 na 3:2. "Pan Brückner na ně umí. Chtělo by to, aby vymyslel něco a nám to fungovalo," dodal s úsměvem Vydra.

Český tým měl v sobotu dva tréninky a zaměřil se na vylepšení přechodové fáze. Na odpoledním tréninku bude pilovat standardní situace. "Velký důraz jsme kladli na zakládání útoků, které musíme zjednodušit. Proměňování šancí se ale trénuje špatně, to je otázka zápasu," podotkl záložník Bořek Dočkal.

Dopoledne měli hráči rozbor nizozemské hry u videa. "Zítra nás čeká druhá část. Budeme mít o nich hodně informací, záleží na nás, abychom si to vzali," řekl Vydra.

"Je to hodně jiné než u nás v klubu v Anglii. Tam máme u videa jen pět minut před zápasem v pátek a to je vše. Tady nás chce trenér připravit tak, jak je zvyklý. Když mu to fungovalo v Plzni, proč by to nemělo fungovat v nároďáku?" dodal útočník druholigového Watfordu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Posila před Nizozemskem. Čechům radí už i Brückner
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články