Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Střetnutí starých známých. Slavia hájí vedení v lize proti Jarolímově Boleslavi

Praha – Před pár lety jejich spojení znamenalo pro Slavii veleúspěšné období s dvěma tituly a postupem do Ligy mistrů. Nyní trenér Karel Jarolím narazí na Pražany podruhé coby kouč soupeře, když jeho Mladá Boleslav hostí sešívané v 6. kole fotbalové ligy. Slavia přijíždí do města automobilů v pozici lídra soutěže, kterou by si ráda udržela. Naopak Boleslavští touží napravit nečekanou porážku s Českými Budějovicemi. Přímý přenos od 19:45 na ČT sport. Na našem webu pak můžete sledovat on-line přenos.

Slavia se v minulé sezoně až v posledním kole se štěstím zachránila, ale teď prožívá velké obrození. Před týdnem červenobílí doma porazili vicemistra Plzeň 1:0 a mají dvoubodový náskok v čele tabulky. Jejich procitnutí dokazuje i to, že nastříleli už jedenáct branek, tedy skoro polovinu, co za celou minulou sezonu (24).

V 6. kole nastoupí Pražané v Boleslavi, kde v lize čtyřikrát za sebou prohráli. "Nechtěl bych naše postavení v tabulce nadhodnocovat. Samozřejmě nejsme hloupí, abychom neviděli, že se zvedáme. Ale jsme soudní, vidím spoustu věcí, které můžeme zlepšit. Teď máme dalšího těžkého soupeře. Boleslav je silná, navíc v domácím prostředí. Určitě budeme chtít podat lepší výkon než v Teplicích, hlavně v první půli," připomněl trenér Slavie Miroslav Beránek dosud jedinou porážku svého týmu.

Zvýšenou motivaci bude mít mladoboleslavský kouč Jarolím, který Slavii několikrát vedl, dvakrát s ní vyhrál titul a premiérově postoupil do základní skupiny Ligy mistrů. Jeho současný tým střídá povedené výkony se slabšími. V minulém kole Boleslav navzdory přesilovce od 23. minuty prohrála na půdě nováčka Českých Budějovic a ztrátu potřebuje napravit.

"Proti vedoucímu týmu tabulky musíme podat soustředěný a zodpovědný výkon bez chyb v obraně, jedině tak máme šanci uspět. Chceme udělat maximum pro udržení kontaktu s čelem tabulky," prohlásil Jarolím.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha

Předpokládané sestavy:

M. Boleslav: Hruška - Bartl, Smejkal, Rosa, Bořil - Ščuk, Tavares - Skalák, Mehanovič, Ďuriš - Wágner.

Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Latka, Bílek, Juhar - Gecov, Dobrotka - V. Vukadinovič, Zmrhal, M. Černý - Milan Škoda.

Zajímavosti:

- M. Boleslav vyhrála 8 z posledních 10 domácích utkání, obě prohry zaznamenala s týmem z Prahy (Sparta, Dukla)

- M. Boleslav bodovala v posledních 7 vzájemných utkáních

- Slavia v M. Boleslavi vyhrála naposledy v roce 2010, následná 4 utkání prohrála

- trenér M. Boleslavi Jarolím získal se Slavií dva tituly a dovedl ji do Ligy mistrů

- tehdy pod ním ve Slavii hrál i Tavares, v pražském týmu působili také mladoboleslavští hráči Smejkal a Kysela

- může dojít na souboj bratrů Vukadinovičů, za Slavii hraje Vukadin, za M. Boleslav Miljan

- vedoucí Slavia dala v 5 kolech 11 gólů, což je téměř polovina všech branek za celou minulu sezonu, kdy měla s 24 góly nejhorší útok

Liberec chce proti Ostravě první výhru

Zatímco v minulé sezoně Liberec zářil v Evropské lize a v domácí soutěži obsadil čtvrté místo, na začátku letošního ročníku se zatím tým zpod Ještědu trápí. Do evropských pohárů se nepropracoval a v lize se krčí až na čtrnácté příčce. Aby toho nebylo na Slovan málo, tak je jedním ze tří týmů, které na svém kontě ještě nemají ani jednu výhru.

Svěřenci Samuela Slováka však věří, že se jim před domácími fanoušky, kde zatím uhráli dvě remízy 0:0, podaří nepříjemnou sérii prolomit. Jejich soupeřem bude Baník Ostrava, proti němuž se jim U Nisy tradičně daří. Se Slezany zde prohráli pouze jeden z posledních osmi zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Teplice - Liberec

"Už potřebujeme zúročit hru, kterou předvádíme. Zatímco herně se nám celkem daří, bodově je to horší. Na domácím hřišti si nemůžeme dovolit další ztráty, takže musíme vyhrát. Věřím, že náš tým je toho schopen bez ohledu na to, co přijede za soupeře. Chceme fanoušky potěšit předvedenou hrou a oslavit s nimi vítězství," řekl kouč Liberce Samuel Slovák.

Avšak Ostravané na sever Čech přijíždí v psychické pohodě a dobré formě. Baník, který loni bojoval o udržení, v lize prohrál pouze jediné utkání a po dvou výhrách v řadě se drží na výborném šestém místě.

Slovan Liberec - Baník Ostrava

Předpokládané sestavy:

Liberec: O. Kolář - Coufal, Pokorný, Pimpara, Fleišman - Obročník - Šural, Ďubek, Pavelka, Frýdek - Hadaščok.

Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Baránek, Stronati, Holzer - Mensah, Greguš - Kukec, Lindpere, Štěpán - Narh.

Zajímavosti:

- Liberec prohrál jediný z posledních 8 vzájemných ligových zápasů

- Ostrava vyhrála v Liberci jediný z posledních 10 ligových duelů, z posledních 4 zápasů tam uhrála jen bod a inkasovala v nich 12 gólů

- Ostrava v Liberci dokázala skórovat v každém z posledních 5 zápasů

- Liberec jako jeden ze 3 týmů ještě v nové ligové sezoně nevyhrál, z 5 kol hned 4x remizoval

- Liberec v obou domácích zápasech nové sezony hrál 0:0

- Liberec v posledních 3 domácích ligových zápasech remizoval, na svém hřišti v nejvyšší soutěži 9x za sebou neprohrál

- Ostrava prohrála jen 2 z posledních 9 ligových zápasů venku

- ostravský brankář Pavlenka poslední 2 zápasy neinkasoval (celkem 243 minut)

- do ostravské sestavy by se měl vrátit omilostněný útočník Narh

Na Slovácko míří v krizi se zmítající Příbram

Po dobrém vstupu do sezony, kdy o body obrala Plzeň i Liberec, se Příbram potácí ve výsledkové krizi. To se naplno ukázalo i v minulém kole, v němž doma v důležitém utkání prohrála s Bohemians 1905. Středočeši tak prohráli již potřetí v řadě a stále čekají na první výhru.

Svoji černou sérii chtějí svěřenci Petra Čuhela prolomit na Slovácku, kde třikrát v řadě neprohráli. Faktem ale je, že venku se Příbramským vůbec nedaří. Na výhru na hřištích soupeřů totiž čekají již dlouhých 21 zápasů.

"V posledních dvou utkáních jsme propadli, měli jsme podat mnohem lepší výkon. Slovácko je nepříjemný soupeř, který má velmi rychlé hráče a doma je povzbuzován dobrými fanoušky. My se ale chceme rvát o každý bod, být aktivní a pokusit se vyhrát. Musíme chtít to zvládnout, a ne to jen odehrát. Problémem je, že nás postihla nějaká střevní viróza, takže se až před zápasem uvidí, kdo bude moci nastoupit," řekl Čuhel.

Slovácko je na tom o poznání lépe. Se sedmi body za dvě výhry je na sedmém místě. Poslední kolo ale Moravanům příliš nevyšlo, když prohráli v Hradci 0:2, a trenér Svatopluk Habanec doufá, že jeho tým dokáže na ztrátu odpovědět ziskem.

"Musíme hrát důrazně a jednoduše. Příbram rozhodně není jednoduchý soupeř. Sice v posledním zápase prohráli s Bohemians 2:3, ale podle všeho měli vést v poločase 3:0 a ve druhém poločase utkání ztratili. My chceme před reprezentační přestávkou zvítězit a předvést mnohem lepší výkon než v posledních dvou zápasech," dodal.

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram

Předpokládané sestavy:

Slovácko: Heča - Reinberk, Košút, T. Rada, Kuncl - Kerbr, Šumulikoski, Kalouda, Valenta, Diviš - Došek.

Příbram: Boháč - Sus, Zápotočný, Neves, Husár - Danoski, Tarczal, Hnaníček, Pilík - Fillo - Řezníček.

Zajímavosti:

- Slovácko neporazilo Příbram v posledních 3 ligových zápasech (2 prohry, 1 remíza)

- Slovácko doma neporazilo Příbram 3x za sebou (od dubna 2011)

- Slovácko vyhrálo poslední 2 domácí duely s celkovým skóre 6:1

- Došek (Slovácko) dal v posledních 2 domácích zápasech 4 góly

- Příbram stále čeká na první výhru v sezoně, poslední 3 zápasy prohrála

- Příbram 21 ligových utkání v řadě nevyhrála na hřišti soupeře, naposledy zvítězila v dubnu 2013 v Českých Budějovicích

- v 15 z posledních 21 venkovních utkání nedala Příbram ani gól

- Švancara (Příbram) hrával za Slovácko

Bohemians doma přivítají Hradec

Souboj celků nabuzených vítězstvím v posledním kole. To je duel Bohemians 1905 a Hradce Králové. Pražané zatím vyhráli v ročníku dvakrát a v obou případech venku. Nejprve naplno bodovali v Jihlavě a minulý týden si přivezli tři cenné body z Příbrami po výhře 3:2. Naopak doma se zatím klokanům nedaří. I díky těžkému losu zde oba zápasy prohráli. Trenér Roman Pivarník ale věří, že jeho svěřenci fanoušky v Ďolíčku konečně potěší triumfem.

"Je to pro nás něco nového. Los byl složitý, my jsme nebyli v pozici, že jsme museli tvořit. Proti Hradci budeme hrát tak, abychom domácí prostředí využili a dokázali eliminovat přechod soupeře do útočného pásma," prozradil.

Opačný problém než Bohemians má Hradec, který minulý týden doma porazil Slovácko 2:0. Votrokům se totiž nedaří venku. Na soupeřových hřištích prohráli pět z šesti duelů a na gól čekají 435 minut.Trenér Hradce Luboš Prokopec tak tuší, že v Ďolíčku bude muset předvést nadstandardní výkon.

"Čeká nás těžké utkání na stadionu, který má svoji neopakovatelnou historii. Během utkání tam bývá krásná atmosféra. Očekáváme velkou podporu od domácích fanoušků k svému týmu. Zápas si chceme nejenom užít, ale chceme po dvou bodově nepovedených zápasech venku přivézt nějaké ty body," řekl trenér Hradce.

Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové

Předpokládané sestavy:

Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Engelmann - Jindřišek, J. Rada - Moravec, Mosquera, Bratanovič - Mikuš.

Hradec: T. Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, P. Mareš - Križko, Kotiš - Štípek, A. Čermák, Halilovič - P. Dvořák.

Zajímavosti:

- Bohemians prohráli s Hradcem jediné z posledních 6 ligových utkání, doma "Votrokům" podlehli jen jednou (v květnu 1997)

- přesně polovina z 16 ligových vzájemných duelů skončila remízou

- Bohemians prohráli oba domácí zápasy v sezoně (1:2 se Spartou i s Jabloncem), všech svých 6 bodů získali venku

- Bohemians mají nejhorší obranu soutěže s 11 inkasovanými góly

- Bohemians dali gól ve všech 5 kolech, ani jednou však neudrželi čisté konto

- Hradec nedal venku gól 435 minut

- Hradec prohrál 5 z posledních 6 venkovních utkání v lize

- Hradec v minulém kole ukončil sérii 9 ligových zápasů bez vítězství

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články