Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Vrba: Věřím, že Čech pošle svým výkonem Mourinhovi vzkaz

Praha – Nelehký úkol měl Pavel Vrba při skládání nominace. Kromě několika zranění se při výběru hráčů musel potýkat i s malým vytížením krajánků, mezi které patří také největší hvězdy týmu Tomáš Rosický a Petr Čech. Kouč národního týmu však o výkon obou hráčů strach nemá, jelikož jsou podle jeho názoru dostatečně zkušení.

Ilustrační foto

"Petr v přípravě odchytal spoustu zápasů, teď 14 dní nechytal. Je nejzkušenější gólman a já si naopak myslím, že v dané chvíli třeba pošle z reprezentace vzkaz pro klubového trenéra: Podívej, jak jsem zachytal proti Nizozemsku. Přemýšlej, jestli bys mě nechtěl pustit do brány," řekl Vrba. "Reprezentace pro něj může být velká výhoda," dodal kouč.

Jen o málo větší vytížení má zatím v Arsenalu kapitán Rosický. Klíčový záložník ze čtyř soutěžních zápasů nové sezony pouze dvakrát zasáhl do hry jako střídající hráč. "U Tomáše chceme vsadit na zkušenost. Má to trochu složitější prosadit se v mužstvu, které má v anglické lize nejvyšší ambice. Ale je optimista, těší se na sraz," uvedl Vrba.

"Aspoň ho nebudu muset šetřit, což je výhoda. Vždy jsme se domlouvali, jestli nastoupí třeba na 45 minut nebo kolik. Myslím, že teď bude chtít hrát 90 minut, a věřím, že všichni budeme spokojeni," doplnil Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Do nominace se poprvé dostali Bičík s Řezníkem, v útoku je pouze Vydra

V úvodu sezony nemají ideální pozici ve svých klubech ani další legionáři. "U všech zahraničních hráčů kromě Daridy bych si představoval větší zátěž. Bohužel nemají pozici takovou, jakou bychom byli rádi, aby měli," konstatoval reprezentační kouč.

Nominaci mu ztížil i pokles formy některých hráčů a neúspěšné vystoupení českých klubů v pohárech. "Věřili jsme, že některá mužstva budou v pohárech úspěšnější a že nám tu nominaci trochu zjednoduší. Plzeň a Sparta měly dopadnout lépe. Výkonnost některých hráčů není taková, jaká byla na jaře," řekl Vrba.

Zřejmě kvůli poklesu formy zatím nepovolal nejlepšího střelce minulé ligové sezony Josefa Hušbauera ze Sparty, který přitom pod ním nastoupil ve dvou ze tří přípravných zápasů v základní sestavě. Hušbauer má ale stejně jako další náhradníci šanci, že se ještě v pátek objeví v trojici dodatečně nominovaných.

Velký boj se odehraje o druhé místo v útoku, hodně napovědět může čtvrteční odveta Evropské ligy mezi Spartou s Davidem Lafatou a Zwolle s Tomášem Necidem. Ve hře je také nejlepší ligový střelec slávista Milan Škoda. "Uvidíme, jak to dopadne. Lafata se musí prosazovat i proti těžkým soupeřům. Pokud rozhodne o postupu Sparty přes Zwolle, může být v nominaci," uvedl Vrba.

Reprezentace se sejde v pondělí 1. září a Vrba je rád, že bude mít víc času na přípravu. "Nebude to tak hektické. Nebudeme spolu jen tři dny, ale osm. Kluci dostanou víc informací," řekl. "S Amerikou budeme chtít nastoupit v sestavě, která už by měla vyběhnout s Nizozemskem. Doufám, že se konečně dočkáme vítězství. A s Nizozemskem budeme chtít překvapit," dodal Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články