Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Jablonecký Novák: Když dám gól, tak prostě nevyhrajeme

Jablonec – S Filipem Novákem se v nejvyšší české soutěži pojí jedno kuriózní pravidlo. Pokaždé když dá gól, Jablonec remizuje. A to se potvrdilo i v duelu proti Slovácku. Jablonecký obránce sice svůj tým z penalty poslal do vedení, ale zápas nakonec skončil 1:1.

Jablonecký Filip Novák (uprostřed) slaví vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Novákovi proto čtvrtý přesný zásah v lize trochu zhořkl. "Když jsem se trefil v Příbrami, taky jsme remizovali. Já když dám prostě gól, tak nevyhrajeme," řekl čtyřiadvacetiletý levý obránce. 

V duelu proti Slovácku poprvé skóroval v nejvyšší soutěži z penalty, což na krajního obránce není úplně obvyklé. "Na tréninku zůstávám a zkouším nějaké penalty. I když jsem nebyl první určený, vzal jsem si míč, protože jsem si věřil," podotkl Novák. 

Penaltu bezpečně proměnil střelou k tyči. "Většinou čekám. Gólman ale zůstal stát do posledního okamžiku, tak jsem to zkoušel za vzdálenější tyč. Padlo mi to tam," řekl. 

Dosud v lize střílel branky jen v předminulé sezoně. Jednou trefou nejprve přispěl k remíze 2:2 s Duklou a na jaře pak dvěma góly zařídil bod v Příbrami za výsledek 3:3. 

"Nevím, čím byla ta sezona tak výjimečná. Minulou sezonu jsem se netrefil vůbec, ale zase jsem měl víc nahrávek na gól. Ale hlavní je, abychom vyhrávali, měli body a hráli o Evropskou ligu," naznačil Novák jablonecké ambice. 

Přebudovaný tým si ale zatím stále sedá a k ideálu má ještě daleko. Po úvodním vítězství nad Brnem podlehl v Plzni 1:3 a tentokrát ztratil doma body se Slováckem. "Chtěli jsme určitě plný počet bodů, ale musíme se s tím smířit," uvedl Novák. 

"Učíme se každý zápas. Trenér nám po každém zápase vytýká nějaké chyby. Mužstvo máme kvalitní, jde o to se sehrát. Doufám, že to bude lepší a lepší a bude to klapat," dodal. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jablonec - Slovácko
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články