Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Liberečti se shodli: Rozhodl první zápas. 0:3 se těžko obrací

Liberec - Fotbalisté Liberce se shodli, že o postup ve 3. předkole Evropské ligy s Giurgiu nepřišli prohrou 2:3 v domácí odvetě, ale hlavně vysokou porážku 0:3 v prvním utkání v Rumunsku. Právě v tom byl podle nich rozdíl oproti minulé sezoně, v níž ani jednou nemuseli po úvodním zápase dotahovat tak velké manko a nakonec senzačně došli až do jarních vyřazovacích bojů.

Zklamaný Tomáš Ďubek ze Slovanu Liberec
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Udine i Curych vloni v předkolech byly silnější, ale tehdy se nám ani jednou nestalo, že bychom po prvním zápase takhle prohrávali. V tom to bylo jiné. Prohrávat 0:3, to se těžko obrací," řekl novinářům jeden z pamětníků loňského tažení předkoly záložník Martin Frýdek.

"Teď jsme si to pokazili v prvním zápase, což se nám loni ani jednou nestalo. Stoprocentně rozhodl první zápas, bylo těžké to dohánět, i když jsme to chtěli zkusit," doplnil záložník Josef Šural. "Možná se od nás odklonilo i štěstíčko, jak jsme ho měli loni. Ale nemůžeme ho mít pořád," dodal.

Liberečtí se nechtěli vymlouvat na nesehranost v úvodu sezony a na to, že jim oproti minulé sezoně odešly některé klíčové opory. Tým opustili lídr mužstva obránce Radoslav Kováč, brankář Přemysl Kovář či ukrajinský středopolař Sergej Rybalka.

"Ten tým se změnil dost. Odešli kvalitní hráči, ale i přišli kvalitní hráči. Předtím jsme byli déle pospolu, teď to bylo narychlo. Ale nemyslím, že by se to nějak podepsalo na kvalitě, že bychom byli o třídu horší tým. To ne," prohlásil Šural.

"Asi u každého týmu bude znát, když odejdou hráči jako Radek Kováč, Přéma Kovář, Rybalka. Bohužel odešli, je tady jiný tým. Zvykáme si na sebe, ale dnešní zápas už byl podle mě dobrý. Ukázali jsme, že už se tady začíná něco tvořit, připravovat," podotkl Frýdek.

Severočeši věří, že na výkon navážou. Přestože nakonec kvůli dvěma inkasovaným gólům v závěru prohráli 2:3, za stavu 2:1 v druhé půli soupeře zatlačili a ještě se snažili dvojzápas zdramatizovat.

"Odmakali jsme to na 150 procent. Když budeme hrát jako v druhé půli, jedině tak můžeme něco dosáhnout. Nebudeme věšet hlavy, musíme se z toho co nejdřív oklepat a soustředit na ligu," řekl Frýdek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Giurgiu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články