Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Příbram si po solidním výkonu odváží bod z Liberce

Liberec - Liberec po čtvrteční prohře 0:3 v Giurgiu v úvodním duelu třetího předkola Evropské ligy remizoval v domácí soutěži s Příbramí 0:0. Tým od Litavky dokonce sahal po premiérové výhře na půdě Slovanu od roku 2000 a prvním venkovním ligovém vítězství po 19 zápasech, žádnou z gólových šancí ale neproměnil. Oba celky mají po dvou kolech na kontě dvě remízy. Příbram tak po Plzni obrala o body i dalšího účastníka evrospkých pohárů.

Utkání Liberec -Příbram
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Příbram týden starý úspěch s Plzní nabudil a sebevědomě začala i proti dalšímu účastníkovi Evropské ligy. Přežila desetiminutový platonický tlak domácích a od té doby byla celé úvodní dějství jasně lepší.

Po čtvrthodině se hostující Mareš obtočil okolo Pimpary a z hranice vápna těsně minul vzdálenější tyč. V polovině první půle dvakrát v krátkém sledu málem udeřil Řezníček. Domácí gólman ale nejprve dobře vyběhl a zmenšil úhel a vzápětí vyškrábl oblouček hostujícího útočníka na roh.

Na hráčích Liberce jako by ležel stín čtvrteční porážky v Giurgiu. V ofenzivě byli bezradní a nefungovala jim ani defenziva. Navíc už v 28. minutě odešel ze hry zřejmě zraněný Pavelka.

Na Příbrami bylo patrné, jak moc touží zlomit špatnou venkovní sérii. V 37. minutě zůstal po rohu na malém vápně trestuhodně volný Neves, ale Hroššo jeho střelu zblízka zázračně vyrazil a znovu domácí zachránil.

Až pak poprvé zahrozil Liberec, Hamulák ovšem Ďubkův centr z akrobatické pozici mezi tyče neumístil. Pět minut před pauzou domácí opět děkovali Hroššovi, slovenský gólman vyškrábl Pilíkův povedený přímý kop. Byla to už šestá příbramská střela na branku, zatímco Severočeši hostujícího gólmana Boháče za celou první půli neprověřili.

Liberecký kouč Slovák poslal na trávník Frýdka a čerstvý záložník se v 63. minutě uvedl nebezpečnou střelou těsně vedle. Jinak ale dál hrozila Příbram. Střídající Stratil z malého vápna mířil nad a v 66. minutě dokonce domácí zachránila tyč po Tarczalově ráně.

Až v závěru Liberečtí trochu přidali, jejich akcím ale chyběl moment překvapení. Bezbrankový stav nezměnily ani dvě šance v nastavení. Nejprve exliberecký Zápotočný hlavičkoval těsně vedle a vzápětí se na druhé straně podobně vedlo Hadaščokovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Příbram

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 0:0

Rozhodčí: Bílek - Vysloužil, Pilný. ŽK: Šural - Zápotočný, Jiří Mareš, Tarczal. Diváci: 2966.

Liberec: Hroššo - Mudra, Rajnoch, Pimpara, Fleišman - Obročník (75. Hadaščok), Pavelka (28. Sackey) - Delarge (46. Frýdek), Ďubek, Šural - Hamulák. Trenér: Slovák.

Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Hnaníček, Tarczal - Jiří Mareš (86. Slepička), Fillo (65. Danoski), Pilík (62. Stratil) - Řezníček. Trenér: Čuhel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy