Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Olomouc začla prohrou na Žižkově, Znojmo rozstřílelo Kolín

Praha - Fotbalisté Olomouce zahájili cestu za návratem do nejvyšší soutěže porážkou. Hanáci v úvodním kole druhé ligy podlehli Žižkovu na jeho hřišti 1:2. Na lavičce Sigmy tak nevyšla soutěžní premiéra trenéru Leoši Kalvodovi. Dařilo se naopak druhému sestoupivšímu z nejvyšší soutěže Znojmu, které rozstřílelo nováčka z Kolína na jeho hřišti v poměru 4:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Viktoria Žižkov - Sigma Olomouc

Žižkov poprvé udeřil v nastavení prvního poločasu, kdy se trefil tvrdou střelou Podrazký. Gól do šatny domácím pomohl, protože už dvě minuty po přestávce zvýšil Šťastný hlavou po standardní situaci Podrazkého.

Olomouc, která v minulé sezoně opustila první ligu po třiceti letech, se dlouho trápila a první větší šance si vypracovala až po 70 minutách hry. Střídající Ordoš nejprve těsně minul, ale v 83. minutě už snížil. Vyrovnání těsně před koncem odmítl další náhradník Zahradníček, který selhal před odkrytou brankou a vysoko přestřelil.

Znojmo v Kolíně přečkalo úvodní velkou šanci domácích, ale poté už dominovalo. V šesté minutě otevřel skóre Okleštěk a ještě před pauzou zvýšil Žondra. Ve druhém poločase zvýraznili vedení hostů Kovačič s Pázlerem.

Varnsdorf v souboji severočeských týmů doma remizoval 1:1 s Ústím nad Labem. To sice poslal do vedení po půl hodině hry Leibl, ale pět minut po pauze vyrovnal Rudnickij.

Táborsko uhrálo v Sokolově bod

Sezona začala smolně pro sokolovského obránce Vondráčka, který se už po 20 vteřinách hry srazil se spoluhráčem a utrpěl zlomeninu v obličeji. Na souhře sokolovské obrany se to však výrazněji neprojevilo a Táborsko se těžko dostávalo do šancí. Až v 50. minutě se prosadil Presl po hlavičce Přeučila. Sokolov, který předtím zahodil několik šancí, však stihl srovnat, poté co 12 minut před koncem zařídil dělbu bodů Červenka.

Neuspěl ani další z favoritů Karviná, jež doma jen remizovala s Mostem. Oba týmy nastoupily s několika posilami z první ligy a domácí se ujali vedení po penaltě Vaňka za ruku Avdiče. Jenže hostům čtvrt hodiny před koncem vyšla kombinační akce a Jiří Procházka srovnal.

Fotbalová národní liga
zdroj: ČT24 autor: David Weis

Nejblíže vítězství byla Vlašim, která v Pardubicích vedla gólem Jakuba Štochla. V 56. minutě ale přišla o vyloučeného Průchu, který dostal druhou žlutou kartu, a Pardubičtí přesilovou hru využili. Šest minut před koncem Fikejz zúročil velký tlak dělovkou do šibenice.

Gólovou přestřelku viděli diváci ve Frýdku-Místku, kde domácí vedli po Matúšově gólu do šatny. Jenže druhá půle vyšla Opavě, za kterou nastoupil i bývalý reprezentant Pospěch, a Čelůstka, Ševčík a Dvorník skóre otočili. Frýdek-Místek sice ještě zásluhou Uškoviče snížil, ale závěrečný tlak nevyužil. Naopak Opava mohla výhru ještě zvýšit, jenže Schaffartzik při penaltě překopl bránu.

To ve Zlíně se fanoušci gólu nedočkali. Blíže k němu měl Třinec, ale Motyčka trefil jen břevno a Dedičův pokus vykopl jeden z domácích obránců z branky. A když už se Dedič prosadil, gól mu nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Výsledky 1. kola druhé fotbalové ligy:

Sokolov - Táborsko 1:1 (0:0)
Branky: 78. Červenka - 50. Presl. Rozhodčí: Váňa - Kříž, Melichar. ŽK: Hofmann - Přeučil. Diváci: 1250.

Karviná - Most 1:1 (1:0)
Branky: 38. Vaněk z pen. - 74. Jiří Procházka. Rozhodčí: Jech - Kotalík, Machálek. ŽK: Vaněk, Eismann - Avdič. Diváci: 1126.

Pardubice - Vlašim 1:1 (0:1)
Branky: 84. Fikejz - 31. Štochl. Rozhodčí: Pechanec - Vaňkát, Kožár. ŽK: Vencl - Průcha. ČK: 56. Průcha. Diváci: 852.

Zlín - Třinec 0:0

Rozhodčí: Lerch - Fišer, Zeman. ŽK: Kubáň, Ceplák (oba Třinec). Diváci: 1480.

Frýdek-Místek - Opava 2:3 (1:0)

Branky: 45. Matúš, 83. Uškovič - 50. Čelůstka, 58. Ševčík, 64. Dvorník. Rozhodčí: Proske - Pochylý, Caletka. ŽK: Ďurica, Žídek - Mrázek, Dvorník, Mikula, Metelka. ČK: 90. Ilko (Frýdek-Místek). Diváci: 3612.

Viktoria Žižkov - Sigma Olomouc 2:1 (1:0)

Branky: 45+1. Podrazký, 47. Šťastný - 83. Ordoš. Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Dobrovolný. ŽK: Šťastný, Bazal, Podrazký - Vašíček, Dreksa, Navrátil. Diváci: 2582.

Kolín - Znojmo 0:4 (0:2)

Branky: 6. Okleštěk, 29. Žondra, 50. Kovačič, 76. Pázler. Rozhodčí: Houdek - Kubr, Hrabovský. ŽK: Petrášek, Jelínek (oba Kolín). Diváci: 1230.

Varnsdorf - Ústí nad Labem 1:1 (0:1)

Branky: 50. Rudnickij - 33. Leibl. Rozhodčí: Julínek - Mencl, Antoníček. ŽK: Tvaroha, Zieris - Leibl, Šraga, Martykán. Diváci: 1120.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy