Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Horváth po sezoně končí s profesionálním fotbalem, v Plzni ale zůstane

Plzeň - Kapitán fotbalistů Plzně Pavel Horváth po této sezoně téměř určitě ukončí profesionální kariéru. Nicméně má devětatřicetiletý záložník zůstat ve Viktorii v jiné, zatím nespecifikované funkci.

Pavel Horváth
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

"Skončím na devadesát devět celých devět procent. Vždyť mám čtyřicítku na krku," řekl Horváth, který oslaví čtyřicáté narozeniny 22. dubna. "Jsme domluveni, že na tisíc procent zůstane v Plzni. Potřebujeme ho," potvrdil generální manažer západočeského klubu Adolf Šádek.

Horváth obléká plzeňský dres od roku 2008 a podílel se na všech nedávných úspěších Viktorie. Dvakrát s ní slavil mistrovský titul, jednou domácí pohár a dvakrát postup do základní skupiny Ligy mistrů. Dlouho měl v mužstvu neotřesitelnou pozici, v minulém ročníku se však pod novým trenérem Plzně Dušanem Uhrinem mladším začal vytrácet ze základní sestavy.

S rolí častého náhradníka se bude zřejmě muset smířit i v nové sezoně. "Už nemůžu hrát každé tři čtyři dny," uznal Horváth, jenž by se rád rozloučil dalším ligovým triumfem. Tvořivý středopolař v české lize odehrál 419 utkání a vstřelil 81 gólů.

Před Plzní působil ve Spartě, Teplicích, Slavii a Jablonci. Vyzkoušel si také zahraniční angažmá ve Sportingu Lisabon, Galatasarayi Istanbul a japonském Kóbe. Devatenáctkrát rovněž nastoupil za reprezentaci, naposledy však v roce 2002.

Zdroj
ČTK, idnes.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články