Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Další hvězda míří do Realu. Z Monaka by měl přijít Rodríguez

Madrid – Několik dní potom, co získal mistra světa Toniho Kroose, se Real Madrid blíží příchodu další velké hvězdy světového šampionátu. Podle španělských deníků AS a Marca se úřadující vítěz Ligy mistrů domluvil s Monakem na přestupu kolumbijského záložníka Jamese Rodrígueze, za něhož by měl zaplatit 80 milionů eur (asi 2,2 miliardy korun) a podepíše s ním šestiletý kontrakt.

James Rodríguez
zdroj: AP autor: Mike Egerton

Třiadvacetiletý Rodríguez zazářil na světovém šampionátu v Brazílii. Trefil se ve všech pěti zápasech, s šesti góly vyhrál Zlatou kopačku a výrazně pomohl Kolumbii k prvnímu postupu do čtvrtfinále v historii.

Talentovaný rodák z Cúcuty přišel do Monaka loni v létě z Porta za 45 milionů eur a jeho cena se za rok téměř zdvojnásobila. Rodríguez se zařadí mezi čtyři nejdražší fotbalisty historie. Portugalec Cristiano Ronaldo a Velšan Gareth Bale budou jeho spoluhráči v "Bílém baletu", Uruguayce Luise Suáreze zase na začátku července koupila konkurenční Barcelona.

Pro Real půjde o druhou velkou letní posilu. Španělský velkoklub už získal německého středopolaře a mistra světa Toniho Kroose z Bayernu Mnichov, na stadion Santiaga Bernabéua údajně míří i kostarický brankář Keylor Navas z Levante.

Z Madridu naopak již přestoupil do Juventusu Turín útočník Álvaro Morata, spekuluje se také o odchodu záložníků Ángela di Maríi, Iska nebo Samiho Khediry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články