Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Budějovice si poradily s Brnem, vyhrály i Teplice

Praha - Dvě branky v úvodních třech minutách přinesly fotbalistům Českých Budějovic vítězství 2:1 v přípravném duelu s Brnem. Vyhráli také Bohemians 1905 či Teplice, Jablonec uhrál remízu 1:1 s maďarským Székesféhérvárem.

Slavící fotbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Nováček první ligy České Budějovice proti Brnu nastoupil v raketovém tempu. Už v první minutě se po narážečce s Herzánem prosadil Linhart a za další dvě minuty zvýšil Hora, který dorazil vlastní střelu. Za Brno už jen snížila slovenská posila Slánčik.

Teplice si pozvaly nováčka druhé nejvyšší soutěže Kolín a vyhrály 3:1 zásluhou dvou branek Mahmutoviče. Skóre otevřel Jablonský v 8. minutě, vzápětí proměnil bosenský útočník pokutový kop a ještě do poločasu po Krobově asistenci přidal třetí gól. Kolín už jen snížil.

Za Teplice nastoupil i konžský reprezentační útočník Ulrich Kapolongo, který přišel na testy; naposledy hrál za Karabach. "Už jsem ho viděl předtím, takže mě nepřekvapil. Potvrdil své kvality, je silný na míči a byl jsem s ním spokojený," řekl trenér Zdeněk Ščasný.

I další ligové celky hrály s protivníky z nižších soutěží. Bohemians Praha 1905 se střetli s Varnsdorfem a o jediný gól se hned v úvodu druhé půle postarala nová posila "Klokanů" Mikuš střelou do šibenice.

Druhý z nováčků Hradec Králové nejprve porazil 2:1 třetiligového soupeře Bohemians Praha po gólech Aleše Čermáka a Jeromeho, odpoledne pak prohrál 0:1 s Pardubicemi. Utkání rozhodl Križkův vlastní gól a Pardubice se tak soupeři alespoň symbolicky pomstily za prohru v posledním kole druhé ligy, která vynesla Hradci postup.

To Jablonec se v Rakousku střetl se čtvrtým celkem uplynulé sezony maďarské ligy Videotonem Székesféhérvár a už od 4. minuty prohrával. O vyrovnání se v 72. minutě postaral střídající Doležal a zařídil tak konečnou remízu.

Je nám líto, video expirovalo.
Teplice v přípravě porazily Kolín

Porážku pak utrpěli fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří v Rakousku podlehli 1:2 rumunské Concordii Chiajna. O jediný gól Středočechů se postaral Skalák střelou z přímého kopu.

Tři přípravná utkání byla kvůli počasí zrušena. Smůlu měla zejména Jihlava, která na soustředění v Rakousku přišla už o druhý zápas. V úterý se plánované střetnutí s Neftči Baku neuskutečnilo, protože ázerbájdžánský celek zápas bez udání důvodu zrušil.

Místo toho měla Jihlava nastoupit k duelu s třetím celkem rakouské ligy Grödigem, ale ani toto utkání se neodehrálo. "Po vytrvalém dešti byly travnaté terény v okolí Salcburku podmáčeny. Zápas na umělé trávě jsme odmítli," řekl tiskový mluvčí jihlavského klubu Miroslav Fuks. V rámci soustředění pravděpodobně sehraje Jihlava jediné utkání v sobotu proti francouzskému Lille.

Výsledky přípravných utkání:

Bohemians Praha 1905 - Varnsdorf 1:0 (0:0)

Branka: 46. Mikuš.

Sestava Bohemians Praha 1905: Havránek - Ibeagha (46. Pauschek), Brabec (46. Cseh), Šmíd (46. Krch), Kalina (58. Šírl) - Moravec (52. Jeremenko), Jindřišek (70. Růžička), Rada (58. Hubínek), Mosquera (46. Artemuk) - Lietava (46. Mikuš), Bratanovič (62. Engelmann). Trenér: Pivarník.

Teplice - Kolín 3:1 (3:0)

Branky: 9. z pen. a 43. Mahmutovič, 8. Jablonský - 47. Jurečka.

Sestava Teplic: Slavík (46. Grigar) - Vondráček (46. Matula), Lüftner (62. Hušek), Jablonský, Krob - Litsingi, Ljevakovič, Táborský (46. Takács), Nivaldo - Mahmutovič (65. Vůch), Kapolongo (76. Krátký). Trenér: Ščasný.

České Budějovice - Brno 2:1 (2:1)

Branky: 1. Linhart, 3. Hora - 37. Slančík.

Č. Budějovice: Křížek - Novák (69. A. Dvořák), Lengyel, Podstavek, Hanzlík - Hora, Herzán (46. Benát), Brunclík, Funda (66. Chmelo) - Linhart (73. J. Hála), Škoda. Trenér: Urban.

Brno: I. poločas: Doležal - Vávra, Sedlák, Malík, Audič - Slančík, Kaščák, Šumbera, Lutonský - Kroupa, Markovič. II. poločas: Doležal (69. Veselý) - Jugas, Schuster, Buchta, Keresteš - Pašek, Fischer, Zavadil, Hyčka - Mezlík, Sýkora. Trenér: Kotal.

Mladá Boleslav - Concordia Chiajna (Rum.) 1:2 (1:1)

Branka M. Boleslavi: 44. Skalák. Sestava Mladé Boleslavi: Hruška - Štohanzl (46. Thalamy), Navrátil, Smejkal, Rosa - Šisler (80. Milla), Ščuk - Skalák (80. Bartl), Mehanovič (60. Moukanza), Vukadinovič (80. Bořil) - Ďuriš (80. Šultes). Trenér: K. Jarolím.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy