Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ujfaluši by měl být na středeční zápas fit, trénoval už naplno

Praha - Trenér české fotbalové reprezentace Petr Rada věří, že se obránce Tomáš Ujfaluši stihne do středečního utkání kvalifikace o postup na světový šampionát na půdě Severního Irska uzdravit. Dočasného kapitána národního týmu trápily v posledních dnech problémy s podkolenní šlachou. Zlepšení stavu potvrdil pondělní trénink, který hráč absolvoval bez úlev.

Ujfaluši kvůli zranění od pátku až do dneška netrénoval. Musel vynechat i sobotní přípravné utkání proti Českým Budějovicím a v neděli se připravoval individuálně na rotopedu. "Já věřím, že to Tomáš zvládne a bude na středu připravený. Po konzultaci s lékaři ale rozhodně nechceme podstoupit nějaké riziko, pokud by problémy přetrvávaly, museli bychom reagovat," uvedl Rada. O případném povolání náhradníka ale neuvažuje. "Došlo by jen k přeskupení obranných řad." 

Zbytek týmu je zdravotně v pořádku. Bek Marek Jankulovski už vyléčil poraněný stehenní sval a také brankář Daniel Zítka překonal menší potíže. "Dan se po domluvě s doktorem pravděpodobně zapojí do tréninku. Martin Fenin přijel z jednadvacítky bez zdravotních potíží," přiblížil Rada, který už v minulých dnech prohlásil, že o dodatečném rozšíření útočného tria po zranění Václava Svěrkoše neuvažuje. 

Reprezentanti se v pondělí u videa věnovali hře Severního Irska, trenéři jim pouštěli záběry z jeho sobotního utkání na Slovensku. Vedle typických prvků ostrovního fotbalu vyniká středeční soupeř českého týmu také kombinačními schopnostmi. "V domácím prostředí půjdou nadoraz, v minulé kvalifikaci si poradili se všemi těžkými soupeři vyjma Islandu," podotkl český trenér.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články