Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Crvena Zvezda po třech měsících propustila českého kouče Zemana

Bělehrad - Jen necelé tři měsíce trvalo angažmá českého trenéra Zdeňka Zemana u fotbalistů Crvené Zvezdy Bělehrad. Vedení srbského celku se v sobotu pozdě večer rozhodlo Zemana odvolat kvůli nepovedenému startu do sezony. Informovala o tom srbská agentura Tanjug.

Zdeněk Zeman
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Zemanův osud byl nejistý od konce srpna, kdy kvůli špatným výsledků rezignovali na své funkce předseda Toplica Spasojevič, sportovní ředitel Goran Bunjevčevič a celá správní rada. Nové vedení teď svolalo mimořádnou schůzku, na které rozhodlo o trenérské změně. Nástupce Zemana zatím není znám, mezi kandidáty však prý jsou bývalý hráč Crvené Zvezdy Vladimir Petrovič či rumunská legenda Gheorghe Hagi.

Populární srbský celek, který v roce 1991 vyhrál Pohár mistrů evropských zemí, předchůdce Ligy mistrů, prožívá nejhorší start do sezony v historii klubu. Vedle vyřazení z Poháru UEFA se mu nedaří ani v lize, kde nevyhrál ani v jednom ze tří dosavadních utkání.

Jednašedesátiletý Zeman před angažmá v Crvené Zvezdě vedl naposledy druholigový italský klub Lecce, odkud byl kvůli špatným výsledkům v prosinci 2006 propuštěn. V Itálii, kde v roce 1975 získal občanství, se proslavil především jako trenér Lazia a AS Řím a také svými výroky o údajném dopingu v Juventusu. V českých médiích se o něm letos spekulovalo jako o možném kandidátovi na post kouče národního týmu, který nakonec převzal Petr Rada.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články