Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Prokopec: Nervy, ale zasloužili jsme si to

Pardubice - 54 bodů, tolik si Luboš Prokopec představoval, že bude potřeba k postupu do první ligy. Nakonec jich jeho tým Hradec Králové nasbíral 61 a z druhého místa skutečně postupuje mezi tuzemskou elitu – a to po roční pauze.

Luboš Prokopec
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Byly to obrovské nervy. Od začátku sezony jsme prohlašovali, že jdeme za postupem, ale bylo to velmi těžké," přiznal Prokopec. "Měl jsem to špatně spočítané, protože jsem si myslel, že bude stačit 54 bodů. Nakonec jsme potřebovali 61 bodů, protože Budějovice i Táborsko stále vyhrávaly a dostaly nás pod tlak. O to obdivuhodnější je, že to kluci zvládli," těšilo kouče "Votroků".

Postup se podle něj rodil už ve 4. kole, do kterého šel favorit druhé ligy s pouhým jediným získaným bodem. Ale výhra nad Třincem 2:1 ho nastartovala k sérii sedmi výher. "To byl klíčový moment. Po třech kolech jsme měli jediný bod, ale nesložili jsme se a naopak jsme se zvedli. Ta vítězná šňůra nás nakopla," vzpomínal Prokopec. Ani na jaře to však neměl Hradec snadné. "V zimě odešlo několik hráčů a museli jsme to znovu přebudovávat. Navíc jsme hráli těžké zápasy venku, kde jsme ztráceli, ale ukázalo se, že každý získaný bod měl svou cenu," dodal Prokopec.

Luboš Prokopec: "Pardubice dobře bránily a kluci byli pod tlakem, ale zvládli to. Museli jsme jít do rizika, poslali jsme na hrot vysokého Adriana Rolka. Pak jsme byli jasně lepší a zaslouženě jsme vyhráli a postoupili. Všichni hráči to odmakali a zasloužili se o postup."

Sport
zdroj: ČT4

Nyní budou Východočeši slavit, ale už musejí začít přemýšlet i nad tím, jak tým připravit, aby se do druhé ligy za rok zase nevrátil. "Víme, že první liga je jiný level. Už jsem to poznal během těch šesti zápasů, co jsem v lize odtrénoval. Teď jsme v emocích, oslavíme a to a v pátek si sedneme a začneme řešit, co dál," řekl Prokopec.

Počítá však s tím, že současný kádr se jen doplní o hráče, kteří zvýší kvalitu. "Budeme to řešit s vedením, ale hráči, co si ligu vykopali, by měli zůstat. Získali 61 bodů, takže něco musí umět a z toho budeme vycházet. Určitě ale nějaké hráče budeme chtít přivést. Musíme si říct, jaké jsou naše ekonomické možnosti," naznačil filozofii Hradce Prokopec.

K prvnímu týmu přišel od mládeže a právě v zařazování mladých odchovanců chce pokračovat. "Do přípravy s námi půjde Dan Trubač, což je reprezentant ročníku 97. Určitě půjdeme cestou výchovy mladých hráčů, na druhou stranu budeme chtít, aby mladí hráči šli na hostování do druhé ligy, kde budou pravidelně hrát, než sedět na lavičce v první lize, to jim nic nedá," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články