Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Druhá posila pro Plzeň. Reprezentant Vaněk se jí upsal na tři roky

Plzeň – To, o čem se v posledních dnech čile spekulovalo, bylo oficiálně potvrzeno. Reprezentační záložník Ondřej Vaněk posílil Viktorii Plzeň. Třiadvacetiletý hráč přichází na západ Čech z tureckého Kayserisporu a podepsal s vicemistrem české ligy smlouvu na tři roky. Viktoria o tom informovala v tiskové zprávě.

Ondřej Vaněk
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Plzeň se o Vaňka zajímala už před jeho odchodem do Turecka. "O příchod Ondry jsme usilovali dlouhodobě. Přehled o jeho výkonech jsme měli také během tureckého angažmá, přes neúspěšnou sezonu Kayserisporu se prezentoval v dobrém světle. Přes nízký věk disponuje množstvím zkušeností a díky své univerzálnosti může naskočit hned na několika místech sestavy," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

"Jsme přesvědčeni, že Ondra ještě zvýší kvalitu naší záložní řady. Je rychlý, technicky velmi dobře vybavený, měl by mu být náš herní styl vlastní. Jsem velmi rád, že přes několik dalších nabídek dal přednost Viktorii. Má velký hlad po úspěchu na domácí i evropské scéně a pevně věřím, že tento cíl si v Plzni splní," dodal Šádek.

Vaněk strávil v Kayserisporu po zimním odchodu z Jablonce jen půl roku. S týmem sestoupil z nejvyšší soutěže a navzdory smlouvě na další tři roky se rozhodl z Turecka odejít.

"Jsem moc rád, že vše klaplo. Zahraničního angažmá nelituju, ale po turecké zkušenosti jsem chtěl do týmu s velkými ambicemi. Mým snem je hrát o titul, uspět v evropských pohárech. Věřím, že k těmto cílům mohu Viktorii pomoci," uvedl Vaněk.

Na prostředí v Plzni se těší. "Těším se dokonce i na start přípravy, v českém prostředí bude opět fotbal radostí. Kabina Plzně je dle všeho navíc hodně specifická, takže na vtípky z produkce Pavla Horvátha jsem zvědavý," usmál se Vaněk.

"Vím, že o místo se tady budu muset poprat, ale to je v kvalitních týmech prostě realita. Těším se novou výzvu i zaplněné ochozy ve Štruncových sadech," dodal.

Brněnský rodák prošel Slavií, Hlučínem a Jabloncem. V české lize odehrál 75 zápasů a vstřelil devět branek. V Turecku nastoupil na jaře do jedenácti zápasů. V této sezoně pravidelně dostával pozvánky do reprezentace, za kterou nasbíral sedm startů včetně 45 minut středečního přípravného zápasu ve Finsku.

Vaněk je druhou posilou, kterou Plzeň získala ještě před skončením této sezony. Před pár dny přišel ze Slovenska osmnáctiletý talent Martin Chrien.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články