Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Reprezentace se ve Finsku bude muset obejít bez Rosického

Praha - České fotbalové reprezentaci bude ve středečním přípravném zápase ve Finsku scházet kapitán Tomáš Rosický. Záložník Arsenalu neodletěl s týmem do Helsinek kvůli nemoci. Žádný náhradník se narychlo povolávat nebude, trenér Pavel Vrba tak má k dispozici 17 hráčů.

Ilustrační foto

"Trochu komplikace to je, ale ne velká, protože jsme si stejně chtěli vyzkoušet variantu bez Tomáše. Ale měl hrát více než poločas a na zápas se těšil, takže nás to oba mrzí," řekl Vrba. "Zrovna na ten post však máme dost hráčů, takže si jen vyzkoušíme jinou variantu," dodal.

Rosický se k týmu připojil až v pondělí odpoledne poté, co v sobotu vyhrál s Arsenalem Anglický pohár a v neděli měl povinnosti spojené s oslavami. Během odpoledního tréninku národního týmu jen regeneroval, ale byl připraven na cestu do Finska. "V noci se však potýkal s nevolností a teplotami, proto se ráno rozhodlo, že s námi do Finska neodcestuje," řekl mluvčí reprezentace Ondřej Lípa. "Podepsala se na něm celková únava z náročného programu posledních dní. Kdy měl zápas, oslavy, klubové povinnosti a náročné cestování," dodal Vrba.

Rosický se na zápas prý hodně těšil, proto se otevřela varianta, že by oproti původním plánům mohl být nominován na červnový zápas s Rakouskem v Olomouci. "Momentálně jsme domluveni, že se po návratu z Finska spojíme. Zůstává v Praze, takže se možná sejdeme a řekneme si, jak na tom je a jestli by byl k dispozici na zápas s Rakouskem," doplnil Vrba.

Český celek tak po zraněném brankáři Petru Čechovi přišel o další klíčovou oporu. Zatím není jasné, kdo v Helsinkách tým povede jako kapitán. Aktuálně nejzkušenějším hráčem je obránce Michal Kadlec s 52 starty. Nejstarším hráčem je pak třicetiletý David Limberský.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosický nakonec do Finska neodjel
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články