Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Střížkovští Bohemians i Vltavín sestupují z druhé ligy

Praha – Druhá liga přichází o dva pražské kluby. Jak střížkovští Bohemians, tak fotbalisté holešovického Vltavínu totiž svá utkání prohráli, což je definitivně odsoudilo k sestupu do ČFL. Šance fotbalistů Žižkova na to, že by přece jenom vybojovali postup do první ligy, se po 27. kole posunula do oblasti divokých fantazií. Pražský celek totiž nezvládl domácí duel se Zlínem a prohrál 0:1. Nedařilo se ani Ústí, které rovněž doma podlehlo 1:2 Vlašimi.

Bohemians proti Hradci, který nastoupil bez autora 17 branek a nejlepšího střelce soutěže Vaněčka, bojovali o naději na udržení jen do konce prvního poločasu. V něm dokázali na úvodní branku Malinského reagovat zásluhou Slobody a v závěru mohl po gólu Schejbala srovnat Rýdel, penaltu nařízenou za faul Rolka na Křižana ale neproměnil.

Dílo zkázy střížkovský obránce dokonal vzápětí, kdy hasil chybu v rozehrávce a za stažení unikajícího Haliloviče dostal červenou kartu. Hradec po přestávce využil přesilovku hned dvakrát. Nejprve se prosadil Halilovič a účet zápasu uzavřel svou druhou trefou Malinský.

Vltavín se sice v Sokolově ujal v 18. minutě vedení díky Podzimkově brance, za domácí ale za minutu vyrovnal Čada. Stejný hráč se prosadil krátce po přestávce a v 68. minutě mohlo být s Pražany ještě hůř, Kuzmanovič však penaltu za Lánczův faul nevyužil. Nováček už s výsledkem nic udělat nedokázal a po jedné sezoně ve druhé lize se vrací do ČFL.

Žižkov ztrácí naději na postup, prohrál doma se Zlínem

Žižkov, čtvrtý celek druhé ligy, byl sice většinu zápasu lepší, přesto po třech kolech vyšel střelecky naprázdno. Zlínu tak stačil na tři body jeden povedený únik, který ve 20. minutě využil Jordan.

Prohra čtvrtou Viktorii velmi pravděpodobně připravila o naději na postup do nejvyšší soutěže, protože vedoucí trojici Táborsko, Hradec Králové i České Budějovice zápasy 27. kola teprve čekají. A pokud Táborsko s Hradcem proti Třinci, respektive Bohemians Praha uspějí, přijde Žižkov i o teoretickou naději.

Nedařilo se ani pátému týmu tabulky Ústí nad Labem, který prohrál s Vlašimí 1:2. Hostům v prvním poločase během pěti minut zajistili dvougólový náskok Matějka s Jíchou. Domácí Leibl před přestávkou trefil břevno a přes převahu po změně stran se Severočeši dočkali snížení díky Jursovi až v předposlední minutě. 

Táborsko dalo čtyři branky podruhé za sebou a prodloužilo svou neporazitelnost na pět zápasů v řadě. Hlavním strůjcem vítězství 4:0 nad Třincem, který hrál posledních dvacet minut bez vyloučeného Vomáčky, byl útočník Strnad. Dal tři branky a s dvanácti góly se posunul na druhé místo tabulky střelců. Také České Budějovice si proti Karviné zastřílely. Výhru 4:0 zařídil dvěma góly Machovec, po jednom přidali Linhart s Klesou.

Výsledky 27. kola druhé fotbalové ligy:

Viktoria Žižkov - Zlín 0:1 (0:1)
Branka: 20. Jordan. Rozhodčí: Pechanec - Hrabovský, Kotík. ŽK: Mareš - Hájek, Poznar. Diváci: 904.

Ústí nad Labem - Vlašim 1:2 (0:2)
Branky: 89. Jursa - 24. Matějka, 29. Jícha. Rozhodčí: Nenadál - Černý, Fišer. ŽK: Vaněk, Jursa, Pavlata, Teplý, Novák - Petrů, Janda.

Varnsdorf - Pardubice 2:1 (2:1)
Branky: 24. Breite, 35. Daníček - 19. Jeřábek. Rozhodčí: Houdek - Machálek, Zeman. ŽK: Daníček, Zieris, Cana - Jeřábek, Pouček. Diváci: 487.

Hradec Králové - Bohemians Praha 4:1 (2:1)
Branky: 12. a 64. Malinský, 26. Shejbal, 59. Halilovič - 19. Sloboda. Rozhodčí: Ochotnický - Kotalík, Plesar. ŽK: Fikejz, Laštovka. ČK: 44. Rýdel (všichni Bohemians).

České Budějovice - Karviná 4:0 (1:0)
Branky: 3. a 69. Machovec, 57. Linhart, 79. Klesa. Rozhodčí: Bílek - Kubr, Vaňkát. ŽK: Klesa, Funda - Mikula, Ofori, Jovanovič, Gonda. Diváci: 2295.

Táborsko - Třinec 4:0 (3:0)
Branky: 18., 33. a 55. Strnad, 11. Hric. Rozhodčí: Hrubeš - Vysloužil, Pilný. ŽK: Málek, Lisický. ČK: 71. Vomáčka (všichni Třinec). Diváci: 783.

Sokolov - Vltavín 2:1 (1:1)
Branky: 19. a 47. Čada - 18. Podzimek. Rozhodčí: Orel - Arnošt, Ratajová. ŽK: Vaněček - Bureš, Očovan, Láncz, Ptáček. Diváci: 403. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články