Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Velké nákupy v Manchesteru. Van Gaal chce Robbena a další hvězdy

Londýn – Ještě ani nebyl oficiálně jmenován novým manažerem Manchesteru United, přesto Luis van Gaal již svému budoucímu zaměstnavateli dal instrukce, které nové hráče by v nadcházející sezoně chtěl ve svém týmu. A nejsou to žádná "béčka". Mezi jeho vyvolenými je například trojice hvězd z Bayernu či oporu Dortmundu.

Nizozemský trenér Luis van Gaal
zdroj: ČTK/ANP autor: Koen van Weel

Vypadá to, že s příchodem van Gaala začne v kádru United velká revoluce. Dvaašedesátiletý zkušený kouč by měl být sice na Old Trafford oficiálně představen až v neděli, nebo v pondělí, ale již nyní má viceprezident klubu Ed Woodward na stole seznam vytoužených posil.

Manchester již dopředu oznámil, že hodlá do letní přestavby týmu, který v letošní sezoně skončil až na sedmém místě anglické ligy, investovat nemalé prostředky. V médiích se objevila cifra kolem 200 milionů liber, a proto si také trenér, jenž v současnosti připravuje reprezentaci Nizozemska na blížící světový šampionát v Brazílii, vybral jen samé velké hvězdy.

Podle britského listu Guardian je hlavní prioritou zisk křídelníka Bayernu Mnichov Arjena Robbena, jehož van Gaal vede v reprezentaci a rovněž s ním spolupracoval během svého působení v bavorském celku v letech 2009 až 2011.

Z Mnichova by rád také přivedl dalšího svého bývalého svěřence Thomase Müllera. Vidiče s Ferdinandem by zase měl nahradit stoper Dortmundu Mats Hummels. Trenér, který vedl i Ajax, Alkmaar či Barcelonu, zároveň schválil nákup již dlouhodobě vyhlédnutých Lukea Shawa ze Southampton a Toniho Kroose z Bayernu.

Otázkou však zůstává, kolik vyvolených nakonec Manchester získá. Fanoušci United ale věří, že se nebude opakovat minulé léto, kdy z velkých plánů bývalého manažera Davida Moyese nic nebylo.

Zdroj
ČT sport, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články