Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bohemians 1905 nedali proti Hradci penaltu a vypadli z poháru

Praha - Zaspaný úvod zápasu a neproměněná penalta stály fotbalisty Bohemians 1905 postup do 3. kola Poháru ČMFS. Lídr druhé ligy totiž v dnešním utkání 2. kola doma prohrál 1:2 s dalším druholigovým celkem Hradcem Králové, který se tak může těšit na souboj s postupujícím z utkání mezi Vyšehradem a Viktorií Žižkov.

Hráči FC Bohemians Praha
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hradec zaskočil domácí povedeným nástupem, když již po devíti minutách vedl 2:0. O branky se postarali Kaufman a Svoboda. Hráči Bohemians si poté vytvořili velký tlak, ale na branku dlouho čekali marně, když Róth a Škoda trefili jen tyče. Až čtvrthodiny před koncem snížil Morávek, který přešel hned přes tři obránce soupeře.

Dvě minuty před koncem mohlo být srovnáno, když rozhodčí za faul na Škodu nařídil pokutový kop ve prospěch domácích, ovšem Adamův pokus o slavný "vršovický dloubák" Podhajský přečetl a penaltu chytil. Místo srovnání tak přišel trest a Pacák v nastavení definitivně rozhodl o postupu Hradce.

Do 3. kola postoupily také další dva druholigové celky. Karviná i Fulnek vyhrály shodně 3:0. Karviná v dalším kole změří síly s vítězem zápasu mezi Třincem a Olomoucí. Fulnek pak narazí na lepšího z duelu Domažlice - Viktoria Plzeň. Karviná si postup vystřílela v druhé půli, kdy se v rozmezí pěti minut dvakrát prosadil záložník Juroszek. Výhru pak z pokutového kopu stvrdil Jursa, jehož branka zajistila Karviné postup z 1. kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články