Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kasík: Pracujeme na tom, aby Sparta nebyla vnímaná jako arogantní klub

Praha – Nejvíce získaných bodů a vstřelených branek, nejméně těch obdržených. Sparta byla v letošní sezoně nejsilnější, o čemž ostatně jasně svědčí tři kola před koncem ligy získaný titul. Ukazuje to však ještě něco jiného: Sparta se pod vedením Vítězslava Lavičky profiluje jako úspěšný, sebevědomý, ale i pokorný a vstřícný klub. O současné Spartě, událostech z Teplic i nejbližších nadcházejících cílech mluvil ve Sportovních zprávách ředitel komunikace klubu Ondřej Kasík.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Ondřej Kasík, ředitel komunikace AC Sparta Praha

Sparťanské oslavy přišly čtyři roky po posledním ligovém vítězství. Hráči následně dostali několik dní volna, brzy však už zase naskočí do tréninkového – a o víkendu i zápasového – tempa. "Teď mají dva dny na to, aby se potěšili z triumfu a podělili se o radost se svými rodinami. Nicméně zítra opět najíždíme do tréninkového režimu a všechno bude směřovat k nedělnímu ligovému utkání a posléze i finále poháru s Plzní," říká Kasík.

Motivací do zbytku sezony je pohárové finále s Plzní i možnost dosáhnout v lize vůbec nejvyššího bodového zisku v historii. "Je to věc, kterou si dobře uvědomujeme. Nikdo si na Spartě nepřipouští, že ty zbývající tři zápasy odehrajeme už jen proto, že musíme," nepřipouští možné "vypuštění" zbývajících kol Kasík. "Víme o tom, že ten zápas bude mimořádně sledovaný jak na hřišti, tak samozřejmě i na tribunách. Věříme, že další konfrontace Sparty s Plzní bude zajímavá," dodal.

Ondřej Kasík: "Fanoušci už si asi všimli, že Jakub Otava společně s trenérem Lavičkou při těch oslavách měli na tričkách fotku Lukáše Přibyla (místopředsedy představenstva klubu). Nastoupení cesty, u které byl on velkým hybatelem, tak to byl určitě velký zlom a nastartování etapy. Výsledky ukazují, že ta cesta je správná. Další věcí je angažování trenéra Lavičky, který při svém zahájení řekl: Mým cílem do budoucna je, aby si všichni dokázali říct: Takhle hraje Sparta. To je jasně čitelný systém, takhle se Sparta prezentuje."

Slavící hráči Sparty
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Asi i fanoušci jiných klubů – anebo i ti fotbalem nepostihnutí – si všimli rozdílné veřejné prezentace Sparty, než tomu bylo v minulých letech. Kasík vidí onen pohyb od dob například Vlastimila Košťála hlavně v pozici Lukáše Přibyla. "On si přál Spartu, která bude sebevědomá, protože tradice i historické úspěchy ji k tomu předurčují. Na druhou stranu ne klub, který by byl vnímaný jako arogantní, že by se Sparta tvářila nadřazeným způsobem vůči ostatním. My samozřejmě máme nejvyšší ambice na sportovním poli, ale všichni se snažíme pracovat tím způsobem, aby Sparta v žádném případě nebyla vnímána jako arogantní klub," uvedl.

Ne všechno je ale tak "růžové": Sparta se podobně jako velké množství jiných klubů potýká s chováním svých fanoušků. Zatím poslední problém přišel po víkendovém utkání s Teplicemi, které tým nezvládl a prohrál 1:3. Směrem ke Kasíkovi s Lavičkou, kteří se za diváky vydali, dokonce přilétla i dýmovnice. "Je to věc, která by se rozhodně stávat neměla a jsme z toho poměrně hodně zklamaní. Snažíme se s našimi fanoušky komunikovat a jednat s nimi tak, že jsou pro nás důležitým partnerem," říká k věci Kasík.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Sparty s Teplicemi narušovaly výtržnosti diváků

Konkrétní činy – zákaz vstupu na stadion atd.  však podle něho neleží jen na bedrech Sparty. Závisí na postupu orgánů činných v trestném řízení, stávající legislativě i dalších faktorech. "Vyčkáváme, jakým způsobem proběhne ztotožnění fanouška ze strany policie a dál jsme připraveni i na ose klub-fanoušci nebo i konkrétně klub-tento fanoušek dál komunikovat," uvedl Kasík. "Názor našeho klubu je dlouhodobě takový, že je potřeba s legislativou pracovat. My jsme připraveni k tomu přispět a navrhovat konkrétní věci. Naše možnosti však jsou výrazně omezené," uzavřel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články