Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dovalil vsadí proti Slovensku na mladší hráče

Praha - Českou fotbalovou reprezentaci do 21 let čeká příští týden ve středu další přípravné utkání před domácím mistrovstvím Evropy v roce 2015. Trenér Jakub Dovalil na duel se Slovenskem povolal hráče ročníku 1994, kteří ještě spadají do reprezentace do 20 let.

Jakub Dovalil
zdroj: ČT24

"V mnoha případech jde o hráče, kteří zhruba před rokem patřili většinou do kádru devatenáctky a kteří připadají v úvahu především pro kvalifikační cyklus jednadvacítek 20152017. Tým, který chystáme pro šampionát, vyzkoušíme už v červnu v Uherském Hradišti proti Rakousku," vysvětlil Dovalil svou volbu.

V nominaci jsou jen tři hráči, kteří už za jednadvacítku nastoupili: Tomáš Holek z Hradce Králové, Matěj Končal z Plzně a Lukáš Stratil z Příbrami. Ostatní čeká premiéra a první šance na to, aby zabojovali o pozvánku na evropský šampionát. Spíše však půjde o test, se kterými hráči může Dovalil počítat v budoucnu.

"To Slováci berou středeční zápas jako důležitou přípravu na zbytek kvalifikace. Rádi by na mistrovství u nás za rok startovali a v přípravě dělají maximum," dodal Dovalil.

Za Slovensko má nastoupit například rodilý Brazilec Dionatan Teixeira, brankář Patril Le Giang, jehož otec pochází z Vietnamu, Stanislav Lobotka z Ajaxu Amsterodam či zástupci české ligy Lukáš Pauschek z Bohemians Praha 1905 a Patrik Hrošovský z Plzně.

Utkání se hraje 14. května od 17:00 ve slovenském národním tréninkovém centru v Senci.

Nominace fotbalové jednadvacítky pro přípravu na Slovensku

Brankáři: Lukáš Zima, Luděk Vejmola.

Obránci: Jan Filip, Matěj Hýbl, Filip Kaša, Tomáš Holeš, Lukáš Landovský, Lukáš Vraštil.

Záložníci: Matěj Končal, Aleš Čermák, Josef Eliáš, David Halbich, Robert Hrubý, Petr Nerad, Jan Shejbal, Petr Ševčík, Michal Trávník.

Útočníci: Lukáš Juliš, Zdeněk Linhart, Lukáš Stratil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články