Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Na protest bez fandění. Na duelu Sigmy s Ostravou chyběli ultras

Olomouc – Za normálních podmínek by jeden kotel přeřvával druhý. Tentokrát však na zápase Olomouce a Ostravy bylo chvílemi téměř ticho. Atmosféře moravskoslezského derby ublížil protest obou fanouškovských táborů, které v reakci na sílící represe ze strany klubů a fotbalové asociace fandily pouze zpoza bran Androva stadionu.

Je nám líto, video expirovalo.
Fanoušci Sigmy i Baníku na protest proti FAČRu fandili mimo stadion

Sektor baníkovců, kteří na Hanou nezřídka vyrážejí v tisícových počtech, zel prázdnotou. Zůstal v něm jen rozvinutý transparent "Český fotbal pro fanoušky". Pár desítek fandů bylo rozeseto po hlavní tribuně, ale ultras fandili Baníku jen zpoza plotu, odkud jejich řev na hrací plochu často doléhal.

"Tohle by se nějak mělo vyjasnit, protože českému fotbalu to neprospívá, když se každé kolo na deset minut přerušují zápasy. Všiml jsem si, že na tribuně nějací naši fanoušci byli, ale kdyby byl stadion plný jako jindy, hráči i diváci by si to užili líp. Takovému zápasu by slušela lepší kulisa," řekl ostravský záložník Vojtěch Štěpán.

V ochozech se sešly necelé čtyři tisíce diváků, v Olomouci přitom na zápasy s Ostravou běžně chodívá dvojnásobná návštěva. Přestože chvilkami se diváci na hlavní i protilehlé tribuně snažili fandit, daleko častěji bylo v komornější atmosféře slyšet pokřikování i nadávky fotbalistů.

Zato mimo stadion si oba tábory často braly znovu na mušku šéfa asociace Miroslava Peltu, kterému dávají za vinu hlavní díl nepopulárních a kontroverzních opatření. Pelta vytáhl do boje za zkulturnění prostředí na stadionech a vyzval rozhodčí k přerušování, případně ukončení zápasů v případě vulgárních projevů z hlediště.

"Slyšel jsem fanoušky, kteří stojí za stadionem, ale takhle je to na prd. Když tu nejsou kotle, je atmosféra špatná," řekl olomoucký útočník Adam Varadi.

Postoj fanoušků fotbalisté neodsuzují. "Je to k zamyšlení. Je to jejich forma vyjádření určitého názoru. Upozornili na to podle mě vhodněji než třeba házením dýmovnic. Doufám, že se zase fanoušci do ochozů vrátí. Hrát při normální atmosféře je určitě lepší," uvedl jeden z ostravských trenérů Tomáš Bernady.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články